Takmičenja

SumItUp takmičenje 2021

Takmičenje #SumItUp poziva kandidate da svojim autentičnim glasom predstave video u trajanju od jednog minuta ili oslobodite svoju kreativnost da predstavite jedinstvenu vizuelnu infografiku onoga što se dogodilo u jednoj od epizoda #Youth4ClimateLive Series.

OBLAST: Klimatske promjene

OPIS: Svaka prijava treba da bude o ključnim elementima iz epizode po vašem izboru, a ne opšti sažetak.

#Youth4ClimateLive serija ima ukupno 9 epizoda. Svaka epizoda na klimatske akcije gleda iz drugog ugla, bilo da se radi o rešenjima zasnovanim na prirodi ili akcijama mladih, i kao takva, svaka epizoda će imati jedinstvene ključne elemente. Tri najbolje prijave biće predstavljene na događaju Youth4Climate: Driving Ambition Pre-COP u Milanu 2021. Dobiće zahvalnicu i priznanje za svoj rad. Od troje finalista, jedan pobjednik će biti izabran za putovanje (uključujući putovanje i smještaj) u Milano kako bi predstavio svoju kreativnu prijavu na Youth4Climate: Driving Ambition u Milanu od 28. do 30. septembra 2021. Ako je pobjednik mlađi od 18 godina, dobiće putovanje i smještaj za sebe i svog staratelja. Rad finalista koristiće se kao alat za učenje koji će biti uključen na Youth4ClimateLive vebsajtu i podijeljen sa svim učesnicima Pre-COP26. Rad finalista promovisaće na društvenim mrežama kancelarija izaslanika generalnog sekretara UN-a za mlade Connect4Climate – Grupa Svetske banke i italijansko Ministarstvo za životnu sredinu, kopno i more.

USLOVI: Mladi između 15 i 29 godina mogu se prijaviti. Ako je učesnik 17 godina ili mlađi, njegov zakonski staratelj mora biti svestan učešća i prijave.

NAČIN PRIJAVE: Ako pravite infografiku, fotografije ili drugu digitalnu umjetnost, pošaljite svaku stranicu (ako je više njih) vašeg sadržaja kao datoteku visoke rezolucije (najmanje 2048 x 2048 piksela) sačuvanu u formatu .jpeg ili .png

Video zapisi ne bi trebalo da budu duži od 2 minuta sa sledećim tehničkim specifikacijama: broj frejmova u sekundi: 23,98, 25 ili 29,97; HD rezolucija: 1920×1080 (horizontalno) ili 1080×1920 (vertikalno) ili 1080×1080 (kvadratno); poželjni tipovi datoteka: .mov, .mp4; jezik teksta treba biti engleski; naziv datoteke mora biti vaše ime. Ako imate više slika, navedite ih brojevima (npr. JaneGoodall1, JaneGoodall2, JaneGoodall3)

Da bi se prijavili:

Registrujte se i pratite mjesečne virtuelne događaje #Youth4ClimateLive (ili gledajte online na Youth4Climate.Live).

žNapravite vizuelnu prezentaciju ili video poruku #SumItUp koja bilježi suštinu, ideje i ishode jedne od epizoda #Youth4ClimateLive Series po vašem izboru.

Učesnici će svoje prijave predati u dva koraka:

Obavezno označite @UNYouthEnvoy, @Connect4Climate i @PreCop26ITA.

ROK ZA PRIJAVU: 31.03.2021. godine

Detaljnije: https://www.reachnotpreach.com/sumitup

Preuzeto sa: hocu.ba