Organizacije

Dragočajanka – Partnerski odnosi

Pozivamo sve zainteresovane na Dragočajanku u Zdravo da ste – Resursnom centru. Ovaj put se ponovo družimo sa našom Zvjezdanom Teinović Čolić i razgovaramo o partnerskim odnosima. Evo šta nam Zvjezdana kaže:

„Svi mi bismo željeli da imamo nekog da nas voli i da mi nekog volimo. Svaka ljubav je posebna i svako od nas drugačije voli. Partnerski odnosi predstavljaju veliki dio našeg života. Većina nas teži da stvori i održi zdrave partnerske odnose. Zdravi partnerski odnosi su oslonac naše porodice, te kroz njih imamo emocionalnu podršku i produktivno okruženje za nas i našu djecu.

Teorija koja detaljno opisuje porodične i partnerske odnose je teorija afektivne vezanosti, koja predviđa postojanje nekoliko obrazaca emocionalne povezanosti. O ovoj teoriji i partnerskim odnosima ćemo i razgovarati na našoj sljedećoj Dragočajanci. Pridružite nam se.“

Vrijeme: četvrtak, 04.03. u 17:00

Trajanje: 75 min.

Prijaviti se možete na mejl oc@zdravodaste.org. Potrebno je da u mejlu navedete ime i prezime i godište.

Ovaj projekat je implementiran zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Preuzeto sa: Zdravo da ste