Stipendije

Konačna rang-lista studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija za akademsku 2020/2021. godinu

Na konkurse Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Fonda „Dr Milan Jelić“ za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2020/2021. godinu pristiglo je ukupno 257 prijava za sva tri ciklusa studija od čega je 230 prijava zadovoljilo uslove propisane konkursima.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini dodijeljeno je ukupno 71 stipendija za akademsku 2020/2021. godinu u mjesečnom iznosu od 400,00 KM za 9 mjeseci studija, dok je za studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu dodijeljeno ukupno 38 stipendije. Mjesečni iznos stipendije studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u Pepublici Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori iznosi 500,00 KM, i 800,00 KM za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu.

Dobitnici stipendije Fonda „Dr Milan Jelić“ u kategoriji inostranih studenata prvog ciklusa studija za tekuću akademsku godinu uspješni su studenti prestižnih univerziteta University of Amsterdam, University of California San Diego, i University of Rochester.

Studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima, od ukupno 16 prijava, dodijeljeno je 2 godišnje stipendije u iznosu od po 5.000,00 KM, dok je studentima trećeg ciklusa studija dodijeljeno 6 godišnjih stipendija, od ukupno 26 prijava, u iznosu od po 10.000,00 KM za tekuću akademsku godinu.

Dobitnici stipendija drugog i trećeg ciklusa studija, uspješni su studenti prestižnih univerziteta kao što su University of Paris i University College of London (UCL).

Naredni konkurs za dodjelu stipendija studentima drugog i trećeg ciklusa studija za akademsku 2020/2021. godinu biće objavljen u maju 2021. godine.

Od nastanka ideje o dodjeljivanju prestižnih stipendija Fonda „Dr Milan Jelić“ dodijeljeno je preko 2.485 godišnjih stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima u ukupnom iznosu od preko 11.9 miliona KM. Godišnji grant za dodjelu stipendija najuspješnijim studentima iz Fonda „Dr Milan Jelić“ iznosi 750.000,00KM.

Konačnu rang-listu studenata prvog ciklusa studija možete pogledati ovdje.

Konačnu rang-listu studenata drugog ciklusa studija možete pogledati ovdje

Konačnu rang-listu studenata trećeg ciklusa studija možete pogledati ovdje

Studenti koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija biće blagovremeno obavješteni o načinu i terminima potpisivanja ugovora o stipendijama.

Pregled bodovanih rezultata studenata prvog ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete pogledati ovdje

Pregled bodovanih rezultata studenata drugog ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete pogledati ovdje

Pregled bodovanih rezultata studenata trećeg ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete pogledati ovdje

Preuzeto sa: Fond “Dr Milan Jelić”