Vijesti

Realizovan projekat „Mudar roditelj, srećno dijete“

Udruženje „Tesla svijet obrazovanja“ realizovalo je projekat „Mudar roditelj, srećno dijete“.

-U toku pet mjeseci trajanja projekta, 90 djece predškolskog uzrasta iz tri privatne predškolske ustanove u Banjoj Luci učestvovalo je u radionicama o emocionalnoj inteligenciji, asertivnom ponašanju i pravilnoj ishrani, na kojima su stekli znanja o prepoznavanju emocija, adekvatnom reagovanju na neprijatne emocije, razvoju empatije sa ciljem prevencije nasilnog ponašanja, te usvajanju zdravih navika – saopštili su iz ovog Udruženja.

Kako su naveli, edukacije za roditelje i vaspitače su, zbog epidemioloških mjera, održane putem dostupnih onlajn aplikacija i kanala, sa oko 90 učesnika. Obrađene su teme o emocionalnoj inteligenciji, prednostima i zamkama digitalizacije, važnosti asertivne komunikacije u vaspitanju i svakodnevnom životu, o postavljanju granica, te usvojene tehnike za dalji rad sa djecom.

Kreiran je „Moj prvi priručnik o emocijama i zdravim navikama“ u vidu bojanke, koji je namijenjen za rad sa djecom. Takođe, izrađen je i priručnik za roditelje o emocionalnoj inteligenciji i „Mentalni stav“.

Zaključili su da je cilj edukativnih radionica bio smanjenje izražavanja neprijatnih emocija i agresivnog ponašanja u frustrirajućim situacijama kod roditelja i djece, te povećanje asertivne komunikacije i zdravih navika u okviru porodice.

Grad Banja Luka sufinansirao je ovaj projekat.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka