Događaji

Radionica „Zelene vještine: za promjenu i održivost”

četvrtak, 25.2.2021. u 13:00h

online: Zoom / Facebook platforma

Info centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini poziva zainteresovane pojedince, lokalne samouprave, nevladine i eko organizacije i udruženja, te predstavnike poslovnog sektora u BiH da nam se pridruže na online edukativnoj radionici „Zelene vještine: za promjenu i održivost“.

Online radionica je zamišljena kao trening i razmjena iskustava o zelenom razmišljanju kako bismo upoznali koncept zelenih vještina s ciljem stvaranja radne snage potrebne za održivi razvoj.

Radionica „Zelene vještine: za promjenu i održivost“održaće se online u četvrtak, 25. februara sa početkom u 13 sati na online platformi Zoom i putem FB live na stranici Info centra EU u BiH.

Govornici na webinaru su korisnici EU projekata koji su proveli projekte iz ove oblasti: NadiraBerbić (CENER21); Erna KurtovićGabela (ENOVA), SnežanaMišićMihajlović (ANALITIKA), SlavišaJelišić (LIR EVOLUTION), teSandaMidžićKurtagić (Univerzitet u Sarajevu / CENER21).

Neke od tema radionice su: Šta su zeleni poslovi? Zašto zelena radna mjesta moraju postati centralna tema u nacionalnim strategijama? Koji su sektori vodeći u stvaranju zelenih radnih mjesta? Kako vlade mogu podržati radnike tokom zelene tranzicije? Šta su ključne socijalne zaštite dok se profili posla mijenjaju ili preusmjeravaju na nove zelene sektore? Kako kompanije mogu voditi tranziciju zelenih radnih mjesta i kako “odlazak” u zeleno može učiniti kompaniju konkurentnijom?

Prema Zelenoj agendi Evropske unije i Zelenoj agendi za Zapadni Balkan, zelene vještine su znanje i sposobnosti za izvođenje i rješavanje problema u zelenim zanimanjima. Uključuju način razmišljanja, znanje, sposobnosti i stavove koje pojedinac ima i u skladu s kojim živi, radi, razvija se i podržava održivo okruženje s učinkovitim resursima.

Zoom link:

EU Info is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Do you have a green skills for transformations?

Time: Feb 25, 2021 01:00 PM WarsawJoin

Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/88423583543?pwd=OXpRSmtFaTFmWHhQV2xlZjh6UXFJdz09

Meeting ID: 884 2358 3543

Passcode: 485708

Facebook link: https://www.facebook.com/events/2872824922964404/

Za više informacija, molimo kontaktirajte

Info centar Evropske unije u BiH

info@euic.ba

Preuzeto sa: hocu.ba