Edukacija

Program osnaživanja mladih lidera You(th) Act(ivism)

Centar za održivi razvoj (COR) BiH predstavlja PROGRAM OSNAŽIVANJA MLADIH LIDERA YOU(th) ACT(ivism)!

  • Želiš se aktivirati i unaprijediti svoju zajednicu?
  • Pomoći mladima da postanu savjesni, odgovorni i aktivni članovi društva?
  • Ne želiš čekati promjenu, želiš biti promjena?
  • Imaš energiju i vjeruješ da možeš mijenjati svijet?
  • Punoljetan/a si?

Ako se pronalaziš u ovom, onda imamo pravu stvar za tebe – program koji će te osnažiti da postaneš mladi lider u svojoj zajednici i skupa sa svojim sugrađanima, aktivno doprinosiš njenom razvoju.

I ne samo to, „YOU(th) ACT(ivism)!“ će te naučiti kako da prepoznaš potrebe svoje zajednice, okupiš mlade ljude koji žele mijenjati stvari kao i ti, preneseš im svoje znanje i osnažiš ih da postanu aktivisti.

Pitaš se kako?

Kroz četiri modula programa upoznat ćeš se sa konceptom i metodologijom razvojnog omladinskog rada u zajednici, metodama animiranja i osnaživanja pojedinaca i grupa mladih u pravcu aktivizma i volonterizma, projektnim ciklusom i njegovim sastavnim dijelovima, a imat ćeš priliku i napisati svoj prvi projekat.

Znamo da želiš i „osjetiti“ šta znači biti lider, pa ti „YOU(th) ACT(ivism)!“ daje priliku da sam/a koncipiraš vlastiti ciklus radionica i realizuješ ih sa grupom mladih koju odabereš.

Na tvom putu kroz ovaj program podrška će ti biti profesionalni i certificirani treneri, koji će ti prenijeti svoje znanje na interaktivnim edukativnim sesijama, na kojima ćeš moći vježbati sve ono što budeš učio/la, a i griješiti, jer u iskustvenom učenju, na kojem je zasnovcan ovaj program, greške nisu neuspjeh nego sastavni dio procesa učenja i usvajanja novih vještina.

Termin održavanja radionica: 13. i 14. februar, 27. i 28. februar i 12., 13. i 14. mart. Tokom radionica predviđeno je osvježenje i ručak za sve učesnike.

Kako se prijaviti?

Prijavite se klikom na sljedeći link: https://forms.gle/MWNwUSmHEhBSza9p6

Prijaviti se možeš do 10.02.2021. godine.

Za ostale upite: selmapecenkovic@yahoo.com

Ne propusti ovu priliku, prijavi se i pokaži da si upravo ti promjena koja treba tvom gradu.

Ovaj program je implementiran zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Preuzeto sa: Facebook CORBIH