Institucije

Raspisan Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za finansiranje projekata lokalnog razvoja u Srpskoj u 2019/2020

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, raspisala je Javni poziv jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj, za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja,u Republici Srpskoj u 2019/2020.godini.

Projektni prijedlozi se trebaju odnositi na dvije oblasti: Poboljšanje dostupnosti i kvaliteta javnih usluga u jedinicama lokalne samouprave u skladu sa Strategijom razvoja lokalne samouprave u RS 2017-2021. godine i Povećanje obima, produktivnosti i stepena tržišnosti i finalizacije poljoprivredne proizvodnje u skladu sa Strategijom razvoja poljoprivrede i ruralnih područja RS 2016-2020. godine.

Sredstva se obezbjeđuju u okviru Finansijskog mehanizma i iznose 655.000 KM od čega 400.000 KM obezbjeđuje Vlada Republike Srpske iz budžeta i 255.000 KM Vlada Švajcarske, putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

Neutrošena sredstva iz prethodnog ciklusa Finansijskog mehanizma biće iskorišćena za podršku projektima integrisanog i održivog lokalnog razvoja.

Projektne prijedloge mogu podnositi jedinice lokalne samouprave, javna preduzeća ili javne ustanove čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, a rok za podnošenje je 17.02.2020. godine.

Minimalni iznos po pojedinačno podnesenom projektu je 50.000 KM a maksimalni 100.000 KM. Prema odredbama javnog poziva, podnosilac projektnog prijedloga dužan je da obezbjedi sredstva za sufinansiranje realizacije projekta, u iznosu od minimalno 25 % od ukupne vrijednosti projekta.​

Javni poziv je objavljen u listu „Euroblic”. Isti se može preuzeti i na internet stranici IRB –e i Ministarstva uprave i lokalne samouprave (Rubrika JAVNI POZIVI 2019. GODINE).​​

Preuzeto sa: Ministarstvo uprave i lokalne samouprave