Događaji

VIRAL: Prijavite se na online radionicu Academia Business Cooperation

Povezati akademski i privatni sektor jedan je od osnovnih ciljeva projekta Vitalising ICT Relevance in agricultural learning – VIRAL financiranog sredstvima Europske unije kroz Erasmus + program. S tim ciljem projektni tim kontinuirano organizira niz aktivnosti koje uključuju različite konferencije, radionice, prezentacije i druge oblike kroz koje sudionici jačaju vlastite kapacitete.

Jedna od takvih aktivnosti je i online radionica Academia Business Cooperation koja će se održati u utorak, 9.2.2021. godine u 14h. Radionica, čiji je cilj sudionicima prezentirati mogućnosti suradnje akademskog i privatnog sektora, okupit će iskusne govornike koji će kroz dinamične prezentacije prenijeti svoja iskustva i predstaviti važnost suradnje u svrhu povećanja konkurentnosti studenata na tržištu rada, promocije inovacije te istraživanja i razvoja. S posebnim naglaskom na poljoprivredni sektor i njegovo povezivanje s IT sektorom, kroz ovu radionicu svoje uspješne priče ispričat će predstavnici različitih europskih sveučilišta i poduzeća. Svi zainteresirani sve detalje mogu pronaći ovdje, a prijaviti se na linku.

Ovu radionicu organiziraju Univerzitet u Banja Luci i Univerzitet Maribor u okviru radnog paketa 4 koji je posvećen upravo povezivanju akademske zajednice s poduzećima koja nude različita rješenja u IT i poljoprivrednom sektoru. Važno je istaknuti da je voditelj projekta VIRAL Univerzitet u Banja Luci, a osim INTERA Tehnološkog Parka, projekt provode Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

Preuzeto sa: intera.ba