Organizacije

Mocart svira i u 2021.

U sklopu edukacije koja je održana u Laktašima za mlade koji dolaze iz omladinskih centara Mreže M.O.C.A.R.T. Republike Srpske, jačani su kapaciteti mladih da samostalno razvijaju ideje, dizajniraju projekte i realizuju aktivnosti. Upoznati su sa aktuelnim pozivima za projekte, razmijenili su ideje, te predstavljene su im administrativno finansijske procedure transparentnog poslovanja.

Koliko je važno raditi sa mladima prepoznao je načelnik Opštine Laktaši, gospodin Miroslav Bojić, koji je posjetio učesnike edukacije, obratio se prisutnima, te izrazio opredjeljenje i spremnost da podrži omladinski aktivizam. Upoznao je prisutne sa programima za mlade u ovoj opštini i finansijskim izdvajanjima za omladinske projekte.

Učesnici seminara su u Laktaše došli iz Banje Luke, Prnjavora, Gradiške, Srpca, Teslića, Kotor Varoša i Kneževa. Prisutni su bili i domaćini iz omladinske organizacije u Laktašima.

Ova aktivnost se realizuje kroz projekat „Napravi pokret“ a podržan je u okviru projekta „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE“, koji finansira Vlada Kraljevine Norveške a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Preuzeto sa: Perpetuum Mobile