Volontiranje

Poziv za volontiranje za mlade Zapadnog Balkana

Objavljen je poziv za program volontiranja „ko-dizajn za mlade” namijenjen kandidatima iz zemalja Zapadnog Balkana. Glavna tema programa je percepcija mladih o prioritetima za održavanje mira na Zapadnom Balkanu.

OBLAST: Omladinski rad i aktivizam, volontiranje, mir.

OPIS: Program je dio inicijative „Od podijeljenih priča do zajedničkih prilika za budućnost”. Program će okupiti 24 učesnika (po četiri iz svake zemlje), 12 muškaraca i 12 žena. Cilj programa je da omogući saradnju mladih Balkana u poslijeratnom periodu i da se prevaziđu društvene podjele. Osim toga, mladi će imati priliku da identifikuju mirovne i bezbjednosne prioritete i učestvuju u konstruktivnom dijalogu sa donosiocima odluka na tu temu. Tako će stvoriti svoju mrežu i kolektivno se uključiti u političku diskusiju. Mladi će sprovoditi regionalna istraživanja, a nakon toga će podijeliti znanja dobijena putem njih, sarađivati sa vršnjacima i donosiocima odluka u cilju promocije zajedničkih dostignuća. Pokriveni su putni troškovi, a učesnici će dobijati džeparac tokom trajanja obuka, radionica i drugih događaja u okviru programa. Program finansira UN-ov fond za izgradnju mira. Program će se sprovoditi od februara do kraja 2020. godine u zemljama Zapadnog Balkana.

USLOVI: Mogu se prijaviti kandidati iz zemalja Zapadnog Balkana starosti od 18 do 29 godina. Potrebno je iskustvo u aktivnostima izgradnje mira, društvene kohezije i pravde i ljudskih prava. Poželjno je i iskustvo u radu sa marginalizovanim grupama. Neophodno je dobro znanje engleskog jezika, a poznavanje drugih jezika je prednost.

NAČIN PRIJAVE: Da biste se prijavili popunite onlajn aplikacionu formu na:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRK9N6IZv8ngz6MFIwOWPnUu2NScg-gSEfBpzC0kkVNjf5mg/viewform

ROK ZA PRIJAVU: 5. januar 2020. godine

Detaljnije: zvanični poziv za prijavu

Preuzeto sa: mladiinfo.me