Događaji

Trening za građane/ke novinare/ke: Kako izvještavati o okolišu?

Trening za građane/ke novinare/ke pod nazivom “Kako izvještavati o okolišu?” održava se u okviru projekta “Misli o prirodi!” koji provodi Centar za promociju civilnog društva, a finansira Švedska.

Trening je namijenjen građanima i građankama – članovima/cama organizacija civilnog društva, aktivista/ica, stručnjaka/inja iz oblasti zaštite okoliša – koji se već aktivistički i(li) profesionalno bave okolišnim pitanjima te posjeduju znanje i vještine o toj temi, ali im nedostaje znanja i vještina za predstavljanje svojih informacija, zaključaka i preporuka javnosti.

Učesnici/e će imati priliku da nauče nešto o osnovama novinarstva, kao i posebno o medijskoj obradi okolišnih tema, odnosu i komunikaciji sa medijima, te korištenju društvenih mreža i novih komunikacijskih platformi za promociju medijskog sadržaja.

Cijeli trening bit će održan online, putem komunikacijske platforme Zoom. Prvi dan trajat će od 10:00 do 16:00 sati, a drugi od 10:00 do 16:45, te će uključivati predavanja novinara/ki i stručnjaka/inja iskusnih u oblasti zaštite okoliša ali i vježbe, odnosno praktičan rad.

Prijava putem obrasca: http://bit.ly/2LLiiGO

Broj mjesta je ograničen!

Preuzeto sa: FB event