Volontiranje

Ananda Gaorii traži volontere!

Ananda Gaorii Ashram, Farm and Learning Center traži volontere ispod 30 y.o. da učestvuju u ESC projektu koji počinje u aprilu (10 mjeseci)!

Tražimo mlade ljude ispod 30 y.o. sa jakim interesovanjem za jogu & meditaciju kao i za življenje zajednice koji su spremni da preuzmu aktivnu ulogu u životu zajednice.

Vrijeme: april 2021-januar 2022

Trajanje: 10 mjeseci

Mjesto: Vig, Danska

Poželjne vještine: vrtlarstvo, čuvanje pčela, stolarija, auto / bicikl / popravak aparata, videografija i fotografske vještine, grupno olakšanje, omladinski rad, planiranje događaja, planiranje događaja, iskustvo sa projektima štednje hrane, društvenim mrežama, marketing, grafički dizajn, Prikupljanje sredstava, projekt i upravljanje ljudima, rješavanje sukoba.

Kao dobrovoljac Evropskog korpusa solidarnosti (ESC) dobićete 180 eura mjesečno za džeparac (1350 Danski Krone). Javni prijevoz je dostupan obližnjem gradu Vigu i Kopenhagenu. Vaše karte, osiguranje, smještaj i hrana su također pokriveni programom.

Napomena: U Anandi Gaorii hrana je samo vegetarijanska. Kolektivno pratimo uglavnom vegansku ishranu ali imate mogućnost da kupite mliječne proizvode pojedinačno. To je kombinacija hrane koju kupujemo u prodavnicama, sami uzgajamo i skupljamo iz onoga što supermarketi bacaju (ronjenje kontejnera). Prikupljena hrana je značajan dio naše ishrane jer nam omogućava da podržimo veći broj volontera i pomaže u smanjenju otpada hrane. Molimo vas da pažljivo razmislite o dijeti prije primjene, posebno ako ste navikli da jedete meso.

Smještaj je obezbjeđen u podijeljenim prostorijama i spavaonicama u zavisnosti od broja prisutnih volontera. Kao novi volonter bićete smješteni u zajedničkoj sobi ili u domu, a kasnije kao stariji volonter imaćete priliku da imate privatnu sobu.

Trening: uzgoj organske hrane, pčelarstvo, vještine majstora, grupno olakšanje, izgradnja zajednice, vještine liderstva i upravljanje projektima se uče kroz praksu (od drugih volontera sa različitim nivoima vještina i iz ličnih istraživanja i eksperimentacija). Postoje radionice o permakulturi i različitim DIY temama. Volonteri će kroz učešće u svakodnevnom radu Ašrama naučiti različite praktične vještine.

Sedmični časovi o filozofiji joge su takođe ponuđeni. Volonterima će biti date smjernice i treniranje u jogi i meditaciji.

Pošaljite svoje motivaciono pismo i CV na gaoriiconnections@gmail.com i uskoro ćemo vam se vratiti!

Preuzeto sa: hocu.ba