Edukacija

Besplatan webinar: #OdmoriuBiH2021

Sigurno je da će 2020. godina biti upamćena kao jedna od najtežih godina za svjetski turizam. Budućnost donosi veliku neizvjesnost, a potreba za brzom prilagodbom je veća nego ikada. U ovakvoj situaciji jako je bitno da turistička industrija u BiH komunicira i sarađuje, a ovaj webinar korak je na tom putu.

13:00 – 14:00 /// Šta vole, a šta ne, domaći turisti? Prezentacija rezultata istraživanja – Odmori u BIH

Odmori u BiH tim je uz podršku projekta MarketMakers sproveo istraživanje među građanima Bosne i Hercegovine tokom jeseni prošle godine, u cilju razumijevanja navika i potreba domaćih turista. Na webinaru ćete imati priliku vidjeti analizu rezultata istraživanja te čuti preporuke na koji način prilagoditi ponude za domaće putnike.

14:00 – 15:30 /// Kako smo se prilagodili novoj realnosti – pozitivni primjeri sa domaćih destinacija u vremenu pandemije COVID-19

Moderator: Enis Avdić (Odmori u BiH)
Panelisti: Marin Mamuza (Continental Adventure Livno), Armin Amidžić (Turistička zajednica Grada Bihaća), Žarko Vico (Turistička organizacija Grada Trebinja), Davor Krešić (Udruženje hotelijera Neuma), Miroslav Matošević (Turistička zajednica SBK/KSB),…

Pandemija je nanijela snažan udarac turizmu u cijelom svijetu, a svi turistički subjekti našli su se pred velikim izazovom – kako prilagoditi poslovanje u situaciji kakva se nikada prije nije desila. Tokom panel diskusije ćemo razgovarati o tome na koji način su pojedini turistički subjekti na domaćem tržištu svoje djelovanje uspješno prilagodli situaciji i šta možemo naučiti iz njihovih primjera.

Prijava na webinar je besplatna, a broj učesnika je ograničen na 500. Molimo da popunite formu u nastavku kako biste dobili link za pristup webinaru.

Možete se registrovati besplatno i saznati više informacija klikom na sljedeći link: https://bit.ly/2MUsn4V

Preuzeto sa: FB event