Stipendije

Aplicirajte za Ajnštajnovu stipendiju

Ajnštajnov forum i Fondacija Dejmler i Benz nude stipendiju za izvanredne mlade mislioce koji žele da nastave projekat u polju drugačijoj od oblasti njihovog prethodnog istraživanja. Svrha stipendije je podrška onima koji su, osim što pružaju vrhunski rad u svojoj oblasti specijalizacije, otvoreni i za druge, interdisciplinarne pristupe – po uzoru na Alberta Ajnštajna.

OBLAST: Obrazovanje

OPIS: Na kraju perioda stipendiranja, od člana će se očekivati da predstavi svoj projekat na javnom predavanju na Ajnštajnovom forumu i u fondaciji Dejmler i Benz. Uspješna prijava mora pokazati kvalitet, originalnost i izvodljivost predloženog projekta, kao i vrhunski intelektualni razvoj podnosioca zahtjeva.

USLOVI: Kandidati moraju biti mlađi od 35 godina i imati univerzitetsku diplomu iz humanističkih, društvenih ili prirodnih nauka. Nije relevantno ako je podnosilac zahtjeva počeo da radi ili ako je trenutno doktor nauka. Predloženi projekat ne mora biti u potpunosti završen tokom vremena stipendije, ali može biti početak dužeg projekta.

NAČIN PRIJAVE: Prijave za 2022. godinu treba da sadrže CV, predlog projekta na dvije stranice i dva pisma preporuke. Za dodatne informacije kontaktirajte na brojeve telefona: +49-331-271780;
fax: +49-331-2717827

ROK ZA PRIJAVU: 15. maj 2021. godine

Detaljnije na linku: https://einsteinforum.de/

Preuzeto sa: mladiinfo.me