Događaji

Konferencija o ruralnom razvoju u Rimu

Međunarodna fondacija za poljoprivredni razvoj (IFAD) u okviru UN-a objavljuje poziv za konferenciju o ruralnom razvoju koja će se održati u Rimu od desetog do 13. februara 2020. godine. Poziv je namijenjen novinarima iz cijelog svijeta koji su aktivni u navedenoj oblasti. Svi troškovi učešća su pokriveni.

OBLAST: Ruralni razvoj, novinarstvo.

OPIS: Na konferenciji će se obrađivati teme vezane za ruralni razvoj, klimatske promjene, poslovanje, politiku i društvevne inovacije. Da bi se na pravi način riješila pitanja siromašnih ruralnih zajednica, neophodno je da se predstave relevantne i autentične informacije kako bi se podigla svijest o ovim problemima. Cilj je da se nakon konferencije na efikasan način usmjere sredstva za podršku navedenim zajednicama i da se ujedine interesi državnih i privatnih investitora u cilju ostvarenja održivog razvoja. Svi troškovi učešća su pokriveni.

USLOVI: Mogu se prijaviti novinari iz cijelog svijeta koji imaju najmanje dvije godine radnog iskustva i dobro znanje engleskog jezika u pisanom i usmenom izražavanju.

NAČIN PRIJAVE: Da biste se prijavili popunite onlajn aplikacionu formu na: https://www.surveygizmo.com/s3/5355746/Reporting-Rural-Poverty-February-2020

Uz aplikacionu formu je neophodno priložiti izjavu o motivaciji za učešće, CV i dva primjera rada.

ROK ZA PRIJAVU: 6. januar 2020. godine

Detaljnije: www.trust.org

Preuzeto sa: mladiinfo.me