Takmičenja

Međunarodni festival kratkog filma u Kijevu

Prijave su sada otvorene za Kijevski međunarodni festival kratkog filma 2021. Cilj Kijevskog međunarodnog festivala kratkog filma (KISFF) je da predstavi širok spektar kratkometražnih filmova iz cijelog svijeta, koje su stvorili profesionalni filmski stvaraoci, kao i studenti filmskih škola ili nezavisni filmski stvaraoci, i da razvije prostor za prezentaciju ukrajinske kinematografije i za komunikaciju i razmenu iskustava između ukrajinskih i međunarodnih reditelja i umjetnika.

OBLAST: Kinematografija

OPIS: Prijavite se sa kratkim filmovima u trajanju do 30 minuta. Poželjne su ukrajinske premijere. Filmovi moraju da biti napravljeni ne ranije od 1. januara 2017. Nema ograničenja u pogledu starosti i zemlje producenta.

Najbolje filmove odabraće Međunarodni žiri i njihovi autori dobiće nagrade. Tri glavne nagrade biće dodijeljene pobjedničkim filmovima: Nagrada za najbolji film, Nagrada za najbolju režiju, Nagrada publike i još dva posebna priznanja.

USLOVI: Pravo na besplatnu prijavu ispunjavate ako ste:

  1. predstavnik filmske škole koji prijavljuje filmove učenika
  2. ukrajinski filmski stvaralac

Ako ste pojedinačni filmski stvaralac (izvan Ukrajine) ili distributerska kompanija, svoj film možete prijaviti pomoću FilmFreeway-a sa sledećim naknadama za prijavljivanje:

  1. za filmove kraće od 15 minuta: 6 USD za redovni rok (završava se 28. februara) i 8 USD za kasni rok (završava se 10. marta).
  2. za filmove preko 15 minuta: 8 dolara za redovni rok (završava se 28. februara) i 10 dolara za kasni rok (završava se 10. marta).

NAČIN PRIJAVE

Da biste predali svoj film, potrebno je da popunite onlajn obrazac za prijavu i navedete vezu za pregled (vimeo/youtube) ili za preuzimanje (wetransfer/dropbox) dok popunjavate prijavu. Svaki režiser može prijaviti do 3 filma.

Filmove mogu da prijave autori filma, producenti, distributeri ili drugi zakonski zastupnici. Podnosilac treba da bude osoba koja ima zakonsko pravo da pregovara o upotrebi ovog dela sa KISFF-om.

Za prijavu idite na link: https://filmfreeway.com/KISFF

ROK ZA PRIJAVU: 31. januar 2021.

Detaljnije: https://filmfreeway.com/KISFF

Preuzeto sa: mladiinfo.me