Vijesti

Stanivuković i Ilić saglasni: Saradnja u korist građana

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i novoizabrani predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić održali su juče zajedničku konferenciju za medije, sa koje su poručili da su spremni na saradnju u korist sugrađana.

Čestitajući najmlađem izabranom predsjedniku Skupštine grada, gradonačelnik Stanivuković kazao je da je uvjeren da će imati odličnu saradnju i da će u konačnosti građanima Banje Luke – dokazati koliko mogu mladi ljudi.

-Banja Luka je dobila najmlađe rukvodstvo Grada i istorijsku šansu. Sa moje strane, vrata su otvorena i želim da pokažem da mladi ljudi nisu taoci politika i određenih različitosti koje postoje, nego će to biti motiv da uvijek pronalazimo rješenja i radimo dalje – naveo je Stanivuković.

Kako je istakao, uvjeren je da će tako biti i sa strane mladog predsjednika Skupštine grada.

-Ako ćemo suditi po prvoj sjednici, i u narednom periodu to trebalo bi da bude miran i stabilan rad u korist građana, ali ostaje da vrijeme pokaže – naveo je on.

Gradonačelnik je, i ovom prilikom, zahvalio odbornicima na razumijevanju kada je riječ o prijedlogu nove sistematizacije Gradske uprave i izbora zamjenika gradonačelnika.

-Sistematizaciju privodimo kraju i ona će značiti da ćemo imati najmanji broj odjeljenja do sada i time najekonomičniju Gradsku upravu, koja će biti najefikasnija. Uštede su ono na čemu ćemo morati biti rukovođeni u ovom periodu, jer će nam 2021. godina biti teža i finansijski izazovnija jer nam sve posljedice koje je zbog pandemije pretrpjela ekonomija, dolaze na naplatu – kazao je Stanivuković.

On je potvrdio da je Banja Luka spremna da pokaže solidarnost i pruži podršku gradovima stradalim u nedavnom zemljotresu.

Kako je najavio, zbog sukoba interesa odbornika koji je i direktor preduzeća „Vodovod“, podnijeće žalbu nadležnoj skupštinskoj komisiji.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić kazao je da je današnja sjednica prošla u najboljem redu, te da se nada da će se i nastaviti u takvom tonu i na taj način odužiti se svim građanima, koji su dali podršku novom skupštinskom sazivu.

-Stanivuković i ja dolazimo iz dva različita politička bloka, naše politike se razlikuju ali to ne može biti nauštrb naših građana. Ispred nas je puno posla. Moj i stav koalicione većine je da se nastave one dobre stvari koje su počele u gradu i ne možemo da ignorišemo legalno izabranog gradonačelnika Banje Luke. Poštovaćemo jedan drugog i nesuglasice će biti rješavane u korist građana – istakao je Ilić.

On je izrazio uvjerenje da će saradnja biti dobra i sa Kabinetom gradonačelnika i svim strukturama, a sve u korist građana Banje Luke.

Na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi, obratio se i šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Dragoslav Topić.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka