Stipendije

Prijavite se za međunarodnu stipendiju za master studije

Erasmus Mundus međunarodna stipendija za master studije u polju inženjeringa protivpožarne zaštite (International Master of Science in Fire Safety Engineering – IMFSE) organizuju univerziteti u Gentu (Belgija, koordinator), Edinburgu (Škotska) i Lundu (Švedska). Glavni cilj ovog dvogodišnjeg obrazovnog programa je pružanje potrebnog znanja profesionalnom inženjeru zaštite od požara u okruženju dizajna zasnovanog na performansama.

OBLAST: Inženjerstvo

OPIS: IMFSE je dvogodišnji master program koji se sastoji od ukupno 120 ECTS kredita. Ovo se deli na 4 semestra sa po 30 ECTS kredita. Struktura mobilnosti, uz moguću promjenu mesta studiranja nakon svakog semestra, studentima pruža priliku da steknu znanje i stručnost sa tri ili više univerziteta u polju inženjeringa protivpožarne zaštite.

Erasmus+ stipendija pokriva: troškove školarine za dvije akademske godine (4500 eura godišnje za studente iz programskih zemalja i 9000 eura za partnerske zemlje); putne troškove; mjesečna naknada za život od 1000 eura tokom trajanja studijskog programa (maksimalno 24 mjeseca).

USLOVI

Akademski uslovi: Preduslov za prijem je da kandidati imaju bečelor ili master diplomu ili priznati ekvivalent akreditovane institucije (najmanje 3 godine redovnih studija ili 180 ECTS kredita) iz građanskog / strukturnog / mašinskog / elektro / hemijskog / industrijskog inženjerstva, nauke o materijalima, hemije, fizike, primijenjene fizike, arhitekture, urbanizma i prostornog planiranja ili srodnih oblasti.

Znanje jezika: IMFSE je program koji se podučava na engleskom jeziku i znanje engleskog jezika je stoga osnovni uslov. Podnosioci zahteva moraju da prilože sertifikat za engleski jezik koji nije stariji od dvije godine u trenutku upisa u program IMFSE (septembar).
Mora se dostaviti 1 od 6 sledećih sertifikata: IELTS (akademski) sertifikat (obrazac izveštaja o ispitivanju – TRF: test report form) sa minimalnom ocjenom 6,5 (sa najmanje 6,0 u svakom odeljku); TOEFL-iBT (internet based test) sertifikat sa minimalnom ocjenom 92 (sa najmanje 20 u svakom odeljku); Pearson PTE (akademski) sertifikat sa minimalnom ocjenom 62 (sa najmanje 56 u svakom odeljku i najmanje 61 za pisanje); Cambridge sertifikat za napredni engleski (CAE) stepen B; Cambridge sertifikat o znanju engleskog jezika (CPE) stepen C; Triniti ISE II sertifikat sa razlikama u sve četiri komponente.

Ovjeravanje diplome: Da bi se utvrdila autentičnost vaše diplome i transkripta, morate da dostavite propisno ovjerene kopije ovih dokumenata. Pažljivo pročitajte informacije o metodama ovjeravanja dokumenata po zemljama i kako da ispravno ovjerite svoja dokumenta na vebsajtu univerziteta u Gentu.

NAČIN PRIJAVE: Za prijavu morate napraviti nalog na linku: https://econsort.ugent.be/regis.asp?frm=2191 , zatim popunite aplikacionu formu: https://econsort.ugent.be/applicationform.asp?frmid=43855

ROK ZA PRIJAVU: 31. januar 2021.

Detaljnije: https://imfse.be/

Preuzeto sa: mladiinfo.me