Ministarstva

Objavljena konačna rang-lista stipendista koji studiraju u inostranstvu

​Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas (srijeda, 30.12.2020. godine) konačnu rang-listu stipendista prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu, prema kojoj će biti dodijeljeno 58 stipendija.

Ukupno će za ove namjene biti utrošeno 188.100 maraka.

Komisija za dodjelu stipendija predložila je da se studentima prvog ciklusa studija u inostranstvu dodijele 22 stipendije, od toga jedna stipendije studentu prve godine studija koji je osvojio jedno od prva tri mjesta na mađunarodnim olimpijadama, studentima drugog ciklusa studija devet stipendija i studentima trećeg ciklusa studija 27 stipendija.

Visina stipendije za studente prvog ciklusa studija iznosi 2.700 maraka, za studente drugog ciklusa studija 3.200 maraka, a trećeg ciklusa studija 3.700 maraka po studentu.

Stipendija se isplaćuje jednokratno.

Na javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu za 2020. godinu prijavilo se 102 studenata. Uslove konkursa nisu ispunila 44 studenta.

Ukoliko Ministarstvo naknadno ustanovi da se student nije odrekao stipendije iz drugog javnog izvora stipendiranja, stipendija će tom studentu biti obustavljena.

Konačna rang-lista stipendista utvrđena je u skladu sa Pravilnikom o dodjeli studentskih stipendija (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 99/18).

Potpisivanje ugovora sa studentima kojima je dodijeljena stipendija obaviće se u ponedjeljak i utorak, 04. i 05. januara 2021. godine, od 9,00 do 16,00 časova u prostorijama Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Trg Republike Srpske 1, lamela A, četvrti sprat, kancelarija 30.

Preuzeto sa: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo