Vijesti

“Banjaluka ljudskog lica”: Predstavljeni dosadašnji rezultati

Gradonačelnik Igor Radojičić, prisustvovao je sinoć u Domu omladine promociji projekta “Novo mlado lice grada povezuje…”, u okviru kojeg su udruženja građana predstavila svoje dosadašnje rezultate u okviru platforme “Banjaluka ljudskog lica”.

Radojičić je naglasio da “Banjaluka ljudskog lica”, kao jedinstven projekat, obuhvata niz sadržaja za brojne građana za koje se smatralo da zaslužuju posebnu pažnju.

-Radi se o djeci, mladima, starijim sugrađanima, licima sa poteškoćama u razvoju i tu su nam partneri veliki broj udruženja građana – naglasio je on.

Jedan od segmenata tog programa jeste i revitalizacija Doma omladine, u kome je nekoliko nevladinih organizacija počelo sa razvijanjem više projekata za mlade.

-Cilj nam je da je ovaj prostor stalno pun, da mladi nađu za sebe različite sadržaje – naveo je Radojičić.

Grad će, kako je najavio, nastaviti ovaj projekat i u narednoj godini, kada će raspisati javne pozive po više linija za različite projekte sa prioritetima na kategorije građana za koje smatramo da zaslužuju posebnu pažnju.

Večeras su se predstavili i mladi koji su u proteklom periodu prošli obuke o javnom nastupu i zagovaranju. Večerašnji program organizovao je Perpetum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka.

Izvršni direkor ove organizacije Ilija Trninić kazao je da je prikazan i dokumentarni film “Tamo”, koji na malo drugačiji način prikazuje ovo društvo.

-Dakle, cilj večerašnjeg programa jeste da se javnost upozna o različitim sadržajima i servisima koje pružaju organizacije civilnog društva u okviru “Banjaluka ljudskog lica”. Ovo je jedan dobar primjer saradnje Grada i udruženja građana – zaključio je Trninić.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka