Konkursi

Omladinska novinska asocijacija u BiH raspisuje konkurs za jednog/u dopusnog/u člana/icu upravnog odbora na mandat od godinu dana

Omladinska novinska asocijacija održava svoju 13. Generalnu skupštinu 19.12-20.12.2020 po prvi puta u offline i online varijanti, na kojoj će se vršiti izbor novog člana/ice koordinacionog tijela – upravnog odbora, pored toga prezentirat će dosadašnji rad i aktivnosti odrađene u prethodnoj godini, kao i plan za narednu.

Omladinska novinska asocijacija u BiH djeluje već 13 godina u BiH, gdje mladima pruža priliku da se pobliže upoznaju sa medijima, nauče više o njima, te da sami učestvuju u kreiranju i popunjavanju medijskog prostora. Kroz različite projekte koje organizira i implementira, mladima nastoji predstaviti medije, a omogućava im da se pobliže upoznaju sa onim što ih zanima, te da izravno sudjeluju u kreiranju medijskog prostora.

Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini (ONAuBiH) raspisuje konkurs za jednog/u dopusnog/u člana/icu Upravnog odbora na mandat od godinu dana.

Ovim putem se pozivaju sve entuzijastične mlade osobe, članove i članice ONAuBiH-a, zainteresirane za polje medijskog aktivizma da pošalju svoju trenutnu biografiju, pismo preporuke i ispunjenu aplikaciju koja se nalazi u prilogu do 10.12. u 23:59.

Popunjavanjem obrasca u nastavku iskazujete želju za rad u Upravnom odboru Omladinske novinske asocijacije u BiH.

Molimo Vas da pažljivo pročitate informacije u nastavku:

Kandidati/kinje koji/e se žele prijaviti moraju ispunjavati sljedeće uslove:

  • da su državljani/ke Bosne i Hercegovine;
  • da u toku svog mandata borave u Bosni i Hercegovini;
  • da nisu stariji/e od 30, a mlađi/e od 15 godina;
  • da nisu aktivisti/kinje neke od političkih partija;
  • da su članovi/ice Omladinske novinske asocijacije.

Preuzmite aplikaciju za članstvo u Upravnom odboru ONAuBiH-a –> PREUZMI

Da biste se prijavili za ovu poziciju potrebno je da ispunite sva pitanja aplikacije u nastavku i istu dostavite na mail: aplikacije@onaubih.ba

Nepotpune, nepravovremene, te prijave sa uvredljivim i pogrdnim sadržajem neće se uzeti u razmatranje.

Konkurs će biti otvoren do 10.12.2020. godine (petak), nakon čega će komisija izabrati kandidate/kinje koji će biti kontaktirani/e, najkasnije do 13.12.2020. (nedjelja), a koji/e će imati priliku da se predstave na Generalnoj skupštini Asocijacije 19. i 20. decembra. Skupština će se održati na hibridni način – delegati/kinje skupštine, partneri, gosti, prijatelji ali i svi članovi/ce organizacije širom Bosne i Hercegovine, moći će pratiti događaj online putem naših medijskih kanala. Prijenos uživo na društvene mreže će se direktno emitovati iz Sarajeva. Zbog epidemioloških mjera i specifične situacije sa kojom se trenutno suočavamo povodom pandemije COVID-19, bezbjednost i zdravlje naših članova i članica nam je najbitnija te ćemo zbog toga ovaj događaj upriličiti na ovakav način u Sarajevu.

Rezultati za uži krug bit će objavljeni i na našoj web stranici www.onaubih.ba

Za dodatna pitanja i/ili nedoumice nam možete pisati na mail: onaubih@gmail.com

Preuzeto sa: onaubih.ba