Edukacija

Počele su prijave za novi PlayUK mentorski program

U sklopu PlayUK 20/21 programa, British Council je organizovao mentorski program za mlade kreativce, u sklopu kojeg će učiti od odabranih mentora iz Velike Britanije.

PlayUK podržava mlade kreativce sa Zapadnog Balkana koji žele da unaprijede karijeru u industriji video igara. Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo pokretanje potpuno novog mentorskog programa koji će se održati 2021. godine u okviru PlayUK 20/21.

Program počinje u januaru 2021. godine: 10 kreativaca na početku karijere u video igrama će imati šansu da tokom 3 mjeseca rade sa posebno odabranim mentorima, ekspertima iz ove industrije iz cijele Velike Britanije. Svi učesnici programa imaće po 8 sati individualnih mentorskih sesija tokom kojih će im eksperti pomoći da ustanove svoje ciljeve, ambicije, razvojne potrebe, kao i da istraže načine da sve to i ostvare. Program sadrži i razigrani online događaj koji će učesnicima biti prilika da svoj rad prikažu publici iz cijelog svijeta.

Prijave mogu da pošalju svi uključeni u izradu video igara, bez obzira na discipline u kojima su angažovani; discipline uključuju i dizajn, programiranje, dizajn narativa, produkciju i art, pisanje scenarija i razvoj zajednice. Prednost imaju kreativci koji s video igrama tek počinju ili su u ranoj fazi karijere, te oni koji traže podršku u identifikaciji novih ciljeva i radu na njihovom ostvarenju. Imajte u vidu da je takođe neophodno da posjedujete odgovarajući nivo engleskog, jer će radni jezik ovog programa biti engleski.

Grupa odabranih mentora donosi u ovaj program širok spektar stručnosti i specijalnosti, uključujući dizajn narativa, produkciju, dizajn igara, poslovni razvoj, kustostvo i programiranje. Njihovo zajedničko iskustvo obuhvata mnoštvo video igara (za mobilne uređaje, računare i konzole) priznatih od strane kritičara, brojne nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA), saradnju s vodećim svjetskim institucijama kulture, te vodeće uloge u velikim kompanijama za proizvodnju video igara. Imena i pozicije svih naših mentora možete pogledati ovdje.

Konkurs se zatvara 10. decembra u 17:00 sati po srednjoevropskom vremenu.

Više informacija dostupno na https://www.britishcouncil.ba/programi/umjetnost/playuk20-21/mentorstvo

Preuzeto sa: mreza-mira.net