Volontiranje

Volontirajte u sektoru međunarodne saradnje u Moskvi

Otkrijte svoju karijeru u stručnoj zajednici kroz praksu na polju međunarodnih odnosa od 20. januara do 17. maja 2021. godine. PIR centar je vodeća nezavisna organizacija za istraživanje međunarodnih odnosa u Rusiji.

OBLAST: Međunarodni odnosi, politika

OPIS: PIR centar je ekspertsko tijelo uključeno u istraživački, informativni, obrazovni i konsultantski rad na polju međunarodne sigurnosti. Njegov zanimljiv i izazovan posao izvodi kreativan i energičan tim iskusnih stručnjaka za međunarodne poslove i visoko motivisanih mladih talenata. PIR centar je angažovan u aktivnoj saradnji sa desetinama partnera u Rusiji i širom sveta, uključujući ministarstva i druge vlasti, međunarodne organizacije, univerzitete, druge istraživačke i obrazovne centre, kao i korporativne mreže.

Program stažiranja PIR centra nudi mladim istraživačima izvrsnu priliku da učestvuju u analizi i pokrivanju ključnih procesa u međunarodnoj sigurnosti. Program privlači talentovane mlade stručnjake sa vodećih univerziteta i istraživačkih organizacija, pružajući im priliku da ostvare svoj puni akademski potencijal i pomažući im da se pridruže redovima stručnjaka na polju međunarodne sigurnosti. Diplomci programa započeli su naučnu karijeru u vodećim akademskim centrima: Institutu za svjetsku ekonomiju i međunarodne odnose (IMEMO), Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO), Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova, Visokoj školi ekonomije (HSE), Stokholmskom međunarodnom institutu za istraživanje mira (SIPRI) i drugim, ili su počeli da rade za inostrana i druga ministarstva Zajednice nezavisnih država (bivše sovjetske republike), kao i za međunarodne kompanije i organizacije.

USLOVI

  • Pokazati snažno zanimanje za istraživanje međunarodne sigurnosti;
  • Studirati na završnoj godini osnovnih studija ili biti upisan na magistarski ili doktorski program iz područja međunarodnih odnosa, regionalnih studija, orijentalnih studija, novinarstva, savremene istorije ili političkih nauka;
  • Tečno govoriti ruski jezik;
  • Odlično znanje engleskog jezika (znanje dodatnih stranih jezika smatra se prednošću);
  • Imati jake komunikacijske vještine;
  • Pokazati odgovornost i pažnju prema detaljima;
  • Biti u mogućnosti raditi puno radno vrijeme i po zahtjevnom rasporedu.

NAČIN PRIJAVE: Da bi se prijavili, kandidati treba da pošalju sljedeća dokumenta Juliji Sih, direktorki Obrazovnog programa PIR centra, na e-mail edu@pircenter.org :

  • detaljan CV na ruskom jeziku koji ukazuje na glavna istraživačka interesovanja;
  • pismo preporuke šefa odsjeka/naučnog savjetnika/savjetnika/mentora;
  • spisak svih dostupnih publikacija, kao i jednu punu publikaciju u elektronskom obliku (u drugom slučaju, ako je vaš rad dostupan onlajn, možete navesti aktivni link).

ROK ZA PRIJAVU: 25. decembar 2020. godine

Detaljnije: https://www.pircenter.org/en/projects/33-internship-program-for-young-experts-at-the-pir-center-and-the-security-index-journal

Preuzeto sa: mladiinfo.me