Stipendije

Prijavite se za stipendija Friedrich Ebert fondacije

Friedrich Ebert fondacija dodjeljuje stipendije i Njemcima i inostranim studentima koji žele da pohađaju osnovne, master ili doktorske studije na nemačkim univerzitetima ili tehničkim fakultetima.

Studije mogu biti iz bilo kog predmeta. Fondacija podržava mlade talente koji žele da unaprede svoj lični razvoj i budu među najboljima u svojoj oblasti. Fondacija traži pojedince posvećene društveno-političkim ciljevima.

OBLAST: Obrazovanje

OPIS: Stipendisti primaju do 744€ mesečno. Pored toga, postoji mesečna paušalna naknada za studiranje od 300€, koju svi stipendisti mogu slobodno koristiti. U zavisnosti od situacije podnosioca zahtjeva, stipendisti takođe mogu dobiti doprinos za zdravstveno osiguranje do 71€ i osiguranje za dugotrajnu njegu do 15€ mjesečno. Stipendisti sa djecom mogu dobiti porodični dodatak od 155€ mjesečno. Stipendija ne mora biti vraćena.

USLOVI: Kandidati mogu biti Njemci, strani studenti sa obrazovanjem ili oni sa izbegličkim statusom. Podnosioci zahtjeva bi trebalo da budu pojedinci posvećeni društvu, na primjer, u aktivnom učešću u studentskom savjetu, omladinskom radu, učešću u udruženjima i nevladinim organizacijama ili u političkim organizacijama koje odgovaraju odredbama fondacije Friedrich Ebert. Oni koji su prethodno bili upisani na njemački univerzitet ne ispunjavaju uslove.

Kandidati za osnovne i master studije moraju imati sledeće:

  • Potvrda mjesta studija ili potvrda o upisu na državni ili državno priznati njemački univerzitet ili tehnički koledž za oblast studija za koji žele da se finansiraju
  • Strani aplikanti takođe moraju pokazati dovoljno znanje njemačkog jezika
  • Studenti prve godine (Njemci i strani studenti sa obrazovanjem) moraju se prijaviti prije ili na početku prvog semestra.

Kandidati za doktorat moraju imati:

  • Obaveštenje o bezuslovnom prijemu na doktorsku stipendiju
  • Strani aplikanti takođe moraju pokazati dovoljno znanje njemačkog jezika.

NAČIN PRIJAVE: Da biste se prijavili, morate popunitI aplikacionu formu (https://www.fes.de/studienfoerderung/bewerbung/und-jetzt-bewerben).

Ako ispunjavate uslove za stipendiju, fondacija će od vas zatražiti dodatna dokumenta e-mejlom.

ROK ZA PRIJAVU: Rok za prijavu na master studije za međunarodne studente je 30. novembar 2020. za zimski semestar i 31. maj 2021. za ljetnji semestar. Kandidati za doktorske studije mogu se prijaviti u bilo kom trenutku.

Detaljnije: https://www.fes.de/studienfoerderung/bewerbung

Preuzeto sa: mladiinfo.me