Ostalo

Prijavite se za X-Europe (AI i mašinsko učenje) program

Pridružite se X-Europe, tržišno orijentisanom programu nastalom iz programa Evropske komisije Horizont 2020. Sastoji se od pet partnera – F6S, TNW, Design Terminal, Growth Tribe i, TechChill, a cilj mu je da podrži 150 deep-tech startapova i pomogne im u internacionalizaciji i rastu preko granica.

OBLAST: Računari i IT / Inženjering

OPIS: Kroz platformu F6S, za program će biti izabrano ukupno 150 deeptech startapova u šest kohorti, od kojih je svaka posvećena gorućoj deeptech temi: HealthTech, AgriTech, AI / ML (mašinsko učenje), SpaceTech, GreenTech i Cybersecurity. Startapovi koji se pridružuju X-Europe programu mogu očekivati čitav niz benefita, od obuke i individualnog mentorstva, dogovora sa korporacijama i investitorima, do sticanja publiciteta na vrhunskim tehnološkim događajima i putem partnerskih kanala. Kao centralni dio programa, X-Europe će biti domaćin šest vodećih događaja koji će se održati u Amsterdamu (The Next Veb), Rigi (TechChill) i Budimpešti (Design Terminal) između 2020. i 2022. godine. Kao Startup Europe inicijativa, svi X-Europe servisi nude se besplatno.

USLOVI: Učesnici moraju biti u mogućnosti da pokriju svoje putne troškove, kao i da se uvere da se mogu pridružiti glavnom događaju prIJe prijave, jer je prisustvo obavezno. x-Europe će blagovremeno obavestiti putne potrebe kako bi pomogao da minimizira troškove. X-Europe pokriva troškove usluga, ulaska na događaje, ubrzanja i inkubacije.

  • Fokus starapa mora biti relevantan svakoj od šest industrija
  • Primarni proizvod ili usluga startapa moraju da predstavljaju skalabilno deeptech rešenje / ili inovaciju, npr. AI, ML, 5G / 6G, Big Data, kvantno računarstvo, blockchain itd.
  • Startap mora biti zainteresovan za prekograničnu saradnju
  • Podnosioci zahteva se obavezuju na učešće u X-Europe obuci, umrežavanju i promotivnim uslugama
  • Startap planira da nastavi da proizvodi nova deeptech rešenja
  • Članovi startap tima moraju da poseduju vidljivu tehničku i poslovnu kompetenciju.
  • X-Europe će imati kompanije na sledećim nivoima zrelosti:
  • Rani stadijum: mlade kompanije i dalje se fokusiraju na MVP (minimalni održivi proizvod), ispitivanje proizvoda i prikupljanje finansija
  • Rastuće: kompanije u srednjoj fazi koje su uspostavile MVP i prilagođenost tržištu proizvoda i traže sredstva do 1 milion evra
  • Skaliranje: iskusniji startapovi koji su poznati na tržištu i trenutno se fokusiraju na povećanje svog dosega, zasićenost tržišta, ulazak na raznovrsnija tržišta i diverzifikaciju svojih poslovnih modela.

NAČIN PRIJAVE: Prijave za startapove se vrše na linku: https://www.f6s.com/xeuropecohort3/apply

ROK ZA PRIJAVU: 27. novembar 2020.

Detaljnije: https://www.xeurope.eu/

Preuzeto sa: mladiinfo.me