Događaji

Regionalna online konferencija “Future for Youth”

Čast nam je pozvati Vas da učestvujete na regionalnoj online konferenciji “Future for Youth” koja će se održati 17. novembra od 09.00 – 13.00h.

Cilj konferencije je okupiti sve važne zainteresovane strane kako bi razgovarali i prikazali najnovija dostignuća projekta Inicijativa mladića (Budi muško), kao i pokrenuti najnoviju platformu za – Pokret inicijativa mladića „Future4Youth“.

Cilj pokreta je približiti različita iskustva predstavnika civilnog društva, neformalnih grupa građana, roditelja, nastavnika i drugih zainteresovanih strana oko istog cilja – obraćanja i zagovaranja prevencije nasilja, rodne ravnopravnosti, životnih vještina i zdravstvenog obrazovanja u školama širom Balkana.

Razvijamo i tražimo partnerstva sa svim dobronamjernim, predanim i dosljednim pojedincima i organizacijama i institucijama, posebno mladima i njihovim roditeljima, nastavnicima, vršnjačkim edukatorima, sportskim i socijalnim radnicima, pedagozima, psiholozima, aktivistima, članovima akademske zajednice koji dijele isto vizija i vrijednosti za postizanje ciljeva.

Konferencija se održava u okviru programa: „Muškarci i dječaci kao partneri u promociji rodne ravnopravnosti i prevenciji ekstremizma i nasilja mladih na Balkanu“, podržani od Austrijske razvojne saradnje i fondacije Oak i „Inicijative mladih muškaraca (YMI): Promovisanje zdravijeg načina života među mladima u Bosni i Hercegovini kroz osporavanje rodnih stereotipa II ili Inicijativa mladića II (YMI II) “koju podržavaju Vlada Švicarske, Oak Foundation i CARE Deutschland.

Agendu sa satnicama konferencije pronađite ovdje.

Bila bi nam čast i zadovoljstvo ako biste prisustvovali događaju.

Konferenciju možete pratiti preko Facebook-a na sljedećem linku: https://www.facebook.com/youngmeninitiative

kao i preko Youtube-a na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=lWSBsgF4hmg&ab_channel=YMIBalkans

Preuzeto sa: Perpetuum mobile