Vijesti

Očekuje vas sjajan koncert Ane Bekute: Sve je spremno za manifestaciju „Petrovdanski dani Petrićevca“

Sve je spremno za još jednu manifestaciju „Petrovdanski dani Petrićevca“, koja će ovu godinu biti održana u periodu od 11. do 13. jula.

Naime, u okviru ovogodišnjeg programa, na sportskim terenima pored Osnovne škole „Miloš Crnjanski“, u četvrtak 11. jula u večernjim časovima, tačnije od 19.30 časova biće održana dječija priredba u kojoj će učestvovati mališani iz nekoliko predškolskih ustavnova, KUD „Sveti Sava“, a biće upriličen i koncert dječijeg hora „Vrapčići“.

Nakon toga, od 20.30 časova biće održana svečana Petrovdanska akademija, a na kojoj će učestovati ANIP „Veselin Masleša“, Pjevačka grupa učenika OŠ Miloš Crnjanski, a biće DIS pozorište mladih izzvešće i predstavu „Pokondirena tikva,  dok će od 21.00 čas biće održan veliki koncert Ane Bekute, takođe na sportskim terenima pored Osnovne škole.

Na Petrovdan, u petak 12. jula biće služena Sveta  liturgija u crkvi „Svetog Petra i Pavla“ u ovom naselju, a potom će biti služen i parastos poginulim borcima Odbrambeno- otadžbinskog rata, položeni vijenci i prislužene svijeće na Spomen-obilježju kod Crkve.

U okviru ove manifestacije biće održan i Petrovdanski turnir u fudbalu, koji će biti odigran 12. i 13. jula na terenima pored Osnovne škole „Miloš Crnjanski“.

Manifestaciju, koja je čuvar tradicije i običaja, organizuju Mjesna zajednica Petrićevac i Parohija petrićevačka, uz podršku Grada Banje Luke.

Očekuje vas sjajan koncert Ane Bekute: Sve je spremno za manifestaciju „Petrovdanski dani Petrićevca“

Preuzeto sa: Grad Banja Luka