Vijesti

Veče pod svjetlima Kastela u nedjelju: Nakon više od pet vijekova tvrđava u punom sjaju, budite dio istorijskog trenutka

Manifestacijom „Veče pod svjetlima Kastel“ biće ozvaničen završetak radova na osvjetljenju ovog gradskog simbola, koji će prvi put u istoriji dobiti svoj puni, dugoočekivani sjaj.

Tim povodom biće upriličen i fenomenalan program, sjajna zabava i muzički nastupi u nedjelju, 7. jula od 21.00 čas na platou ispred tvrđave Kastel.

Sve prisutne sugrađane, ali i mnogobrojne turiste koji borave u našem gradu očekuje sjajan koncert klasične i filmske muzike uz nastupe Maje Manojlović uz pratnju Sanje Čolić Zelić, Natalije Todorović na violini, te pijaniste Vlade Danića.

Nema sumnje da će okončanjem ovog projekta, koji ujedno predstavlja i revitalizaciju kulturnog nasljeđa našeg grada, biti zaokružena jedna potpuno nova ambijentalna cjelina u našem gradu.

Kako je i ranije naglasio gradonačlenik Draško Stanivuković – osim projekta osvjetljenja tvrđave Kastel, dodatno se radi i na tome da bude nastavljena rehabilitacija i očuvanje zidina ove tvrđave, kao i obnova kasarne i artiljerije.

Pridružite se i budite dio istorijskog trenutka za naš grad.

Veče pod svjetlima Kastela u nedjelju: Nakon više od pet vijekova tvrđava u punom sjaju, budite dio istorijskog trenutka

Preuzeto sa: Grad Banja Luka