Vijesti

Obavještenje za birače koji su zaraženi virusom kovid 19 ili su u izolaciji

Gradska izborna komisija Banja Luka obavještava birače sa područja grada Banje Luke, koji su pozitivni na virus kovid 19 ili posjeduju akt o izolaciji od nadležnog organa, da svoje biračko pravo mogu ostvariti putem posebnih mobilnih timova.

U skladu sa izmjenama i dopunama pravilnika o sprovođenju izbora u BiH, koje je Centralna izborna komisija BiH donijela 10. novembra 2020. godine, u postupku realizacije i omogućavanja glasanja, neophodno je da Gradskoj izbornoj komisiji Banja Luka dostave nalaz zdravstvene ustanove koji potvrđuje da je birač pozitivan na virus kovid 19 ili akt nadležnog organa o izolaciji.

Navedena kategorija birača, zahtjev sa ličnim podacima i kontakt telefonom, kopijom nalaza ili rješenja nadležnog organa mogu dostaviti na više načina, i to: putem druge osobe u kancelariju br. 15 centra za birački spisak u prizemlju objekta Gradske uprave; elektronski na adrese službenika u Centru za birački spisak – dubravko.malinic@banjaluka.rs.ba i tijana.bojecko@banjaluka.rs.ba kao i putem faksa na br. 051/244-532, što prije, a najkasnije do 15. novembra (dan izbora) do 9.00 časova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka