Vijesti

Ponedjeljak u Banskom dvoru: Koncert gitariste Borisa Popovića

U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u ponedjeljak, 10. juna u 20.00 časova biće održan koncert mladog i talentovanog gitariste Borisa Popovića.

-Boris Popović je rođen 2000. godine u Banjoj Luci. Srednjoškolsko obrazovanje stiče u Muzičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banjoj Luci, klasa profesorice Ljiljane Milić u čijoj je klasi završio i Osnovnu muzičku školu. Nakon završene srednje muzičke škole u Banjoj Luci, školovanje nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, studijski program – Izvođačke umetnosti, modul: Gitara u klasi redovnog profesora Srđana Tošića. Osnovne studije završava 2023.godine sa prosjekom ocjena (9,67) nakon kojih nastavlja školovanje na master studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, studijski program – Izvođačke umetnosti- gitara – navedeno je u saopštenju.

Dodaju i to kako je učestvovao na preko deset republičkih i međunarodnih takmičenja na kojima je ostvario zapažene rezultate.

Besplatne pozivnice mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora od srijede 5. juna svakim radnim danom osim vikenom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka