Edukacija

Kurs Google analitike

Šta je Google analitika i šta možete sa njom?

Google analitika je usluga koju nudi Google. Ona generiše detaljne statistike o posjetama na vašoj veb stranici, načine na koji su ljudi došli do vaše nje, te prodaju. Takođe se može pratiti put svakog korisnika vaše veb stranice, te njegovo ponašanje na njoj.

Šta ćete moći raditi nakon savladanog Google Analytics početnog kursa?
Firme u raznim oblastima u B2B i B2C – trgovini, zdravstvu, proizvodnji i marketingu koriste analitiku podataka za poboljšanje procesa i povećanje profita.

Novostečeno znanje možete iskoristiti za optimizaciju sopstvenog poslovanja (ukoliko imate webshop, news portal, blog ili bilo kakav vebsajt preko kojeg nudite proizvode ili usluge), kao i za uvod u karijeru data analyst-a, jednog od najtraženijih i najplaćenijih zanimanja.

Analitika je odličan uvod širokom spektru oblasti, uključujući:

  • business intelligence (BI);
  • data assurance;
  • data quality;
  • finance analyst;
  • marketing optimizacija i mnoga slična zanimanja.

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja ćete dobiti na ovom kursu koji vodi Ivana Petković. Ivana ima šest godina iskustva u e-commerce svijetu, od postavke, testiranja web shop-ova, advertizinga do web analitike i optimizacije, kako landing page tako i ecommerce kampanja. Radila je na tržištu od preko 20 zemalja Evrope i nekoliko država u Aziji i Americi. Projekti na kojima radi uključuju psihografiju kupca, analizu tržišta i konkurencije, digitalizaciju i Business Inteligence.

Kurs će trajati 8 časova. Predviđeni termin održavanja je subotom od 9 do 13h. Cijena kursa je 150KM po polazniku. Prijave su otvorene do 29.11.2020. godine, a prijaviti se možete putem maila na trening@icbl.ba.

Preuzeto sa: ICBL