Vijesti

Pridružite se: Trka „Suturlija trejl 2024“ u nedjelju

Sve je spremno za trku „Suturlija trejl 2024“, poznata i kao Banja Luka Oasis, koja će biti održana u nedjelju, 19. maja.

Ova trka prvenstvo za cilj ima promociju zdravih životnih navika, ali i prirodnih ljepota našeg grada.

-Staze trke su pažljivo osmišljene kako bi zadovoljile različite nivoe iskustva – od početnika do iskusnih trkača. Dužina staze je 8.36 kilometara. Naša misija je stvoriti trke koje će oduševiti sve. Trku posebnom čine lagane staze za sve nivoe i povezivanje sa prirodom. Suturlijske staze su posebno osmišljene kako bi zadovoljile i one koji tek počinju svoje trkačko putovanje i one koji žele opušteno uživati u prirodi – poručili su organizatori ovog događaja AK „Alfa trejl“.

Organizatori takođe ovim putem pozivaju sve zainteresovane građane da zajedno istražuju čarobne prirodne ljepote rječice Suturlije.

Dodaju i to kako je okupljanje učesnika predviđeno u 9.30 časova kod Planinarskog doma Šibovi, dok je start predviđen u 10.00 časova.

-Napominjemo da, budući da veći dio staze prolazi pored rijeke Suturlije, ukoliko dođe do porasta nivoa rijeke može doći i do promjene staze. U tom slučaju, obavijestićemo trkače na vrijeme i pružiti novu rutu. Učesnici će imati priliku uživati u osvježenju i okrepnim stanicama duž staze, kao i osvojiti finišersku medalju za one koji završe trku u zadanim vremenskim ograničenjima. Osim toga, trka će nositi bodovanje u okviru ALFA trejl lige za 2024. godinu. Molimo sve učesnike da obrate pažnju na obaveznu opremu, uključujući mobilni telefon sa napunjenom baterijom i aktivnim brojem, startni broj, te čašu ili flašicu za osvježenje, budući da se u sklopu naše kampanje zaštite životne sredine, trkačke čaše ili flaše neće dijeliti na licu mjesta – dodaju organizatori.

Poručuju i to kako se svi zainteresovani za ovu trku mogu se prijaviti putem linka: https://docs.google.com/forms/d/1wwJ7tZKlGV3fAdLOam8IscHRMZ5m3-kX2p7XkzLQvp8/edit

Ovaj događaj podržao je i Grad Banja Luka, ističući važnost trčanja za zdravlje i dobrobit svih građana.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka