Vijesti

Nova pješačka zona u Gajevoj ulici

Banja Luka je dobila novo šetalište u Gajevoj ulici, prvo novoizgrađeno nakon više od pola vijeka.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da je donedavno zapuštena saobraćajnica, pretvorena u savremeno šetalište u srcu našeg grada.

– Stvorili smo življi i otvoreniji prostor koji je svojim modernim izgledom, pratećim sadržajima i bogatim zelenilom oplemenio ovaj dio našeg grada – istakao je gradonačelnik.

Takođe, on je najavio da će gradska administracija nastaviti sa planom urbane mobilnosti, kojim je predviđeno smanjenje broja vozila u centralnom gradskom jezgru.

– Nastavićemo i dalje da ulice u centru grada pretvaramo u pješačke zone.

Ideja nam je da uži centar grada prilagodimo pješacima i biciklistima, a automobilski saobraćaj izmjestimo iz samog gradskog jezgra – rekao je Stanivuković.

Osim novog šetališta, kako je najavio gradonačelnik Banje Luke uskoro će biti završen  park u sredini kružnog toka, kao i projekat osvjetljenja tvrđave Kastel,  što će ovom dijelu našeg grada dati jedan potpuno novi izgled.

– Ukoliko samo pogledamo ovaj dio našeg grada, vidljivo je da Banja Luka napreduje i izrasta u jedan evropski grad- zaključio je on.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka