Događaji

4. Studentsko šahovsko prvenstvo “Mašinstvo OPEN 2020” biće održano 10. novembra

Centar za unapređenje i razvoj šaha “GAMBIT” & Studentska organizacija Mašinskog fakulteta, povodom 49 godina postojanja i rada Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci, nastavljaju sjajnu saradnju kroz organizuju 4. Studentskog šahovskog prvenstva “Mašinstvo OPEN 2020”. Turnir će i ove godine biti rejtingovan kod FIDE – Svjetske šahovske Federacije za osvajanje poena u ubrzanom šahu.

Domaćin i pokrovitelj takmičenja je Mašinski fakultet koji ima veoma bogatu tradiciju sjajnih studentskih rezultata u šahu, kako na ekipnim tako i na pojedinačnim takmičenjima, tako da će ova šahovska manifestacija sigurno doprinijeti još većoj popularizaciji šahovskog sporta među studentima.

Takmičenje će biti održano na Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci 10. novembra 2020. godine (utorak) sa početkom u 16h a planiranim završetkom u 19h. Pravo nastupa imaju studenti svih ciklusa svih Univerziteta i fakulteta u Banjoj Luci koji se prijave najkasnije do 09. novembra putem telefona 065/961-971 Viber/WhatsApp – kontakt osoba Nemanja Šipka.

Svi takmičari će odigrati ukupno 7 kola po Švajcarskom sistemu uz kompjutersko parovanje sa programom Swiss-Manager i rezultatima uživo na www.chess-results.com, uz tempo igre od 8 minuta po igraču za cijelu partiju + 4 sekunde za svaki odigrani potez. Organizatori obezbjeđuju šahovske garniture i digitalne šahovske satove. Kotizacija za učešće se ne naplaćuje.

Svi učesnici dobijaju na poklon zahvalnicu za učešće a tri prvoplasirana takmičara pehare, šahovske knjige. Organizatori će obezbjediti i specijalne nagrade iznenađenja.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na kontakte:

  • Nemanja Šipka – predsjednik “GAMBIT-a” – 065/961-971
  • Nikola Pavlović – predstavnik “STORM-a” – 066/192-000

PRIJAVA za učešće treba da sadrži sledeće podatke:

  • ime i prezime
  • naziv Univerziteta/fakulteta
  • e-mail adresu
  • kontakt telefon

a treba je poslati putem telefona 065/961-971 Viber/WhatsApp. Spisak prijavljenih učesnika možete pratiti na www.chess-results.com. Učesnici su obavezni da na prije početka takmičenja pokažu na uvid INDEKS sa definisanim statusom u akademskoj 2020/2021 godini.

Epidemiološka zaštita: Tokom takmičenja biće sprovedene sve neophodne epidemiološke mjere prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Vlade Republike Srpske:

  • mjerenje temperature prilikom ulaska u salu
  • fizička distanca
  • nošenje zaštitne maske
  • dovolјna količina dezinfekcionih sredstava

Preuzeto sa: gambitbanjaluka.com