Vijesti

Tradicionalna Banjalučka transverzala – 2024 biće održana 21. aprila

Planinarsko društvo Kozara organizuje tradicionalnu akciju Banjalučka transverzala, koja će biti održana 21.aprila.

-Polazak za sve učesnike planiran je upravo 21. aprila u 9:00 časova ispred tvornice obuće „Bema“, a završetak manifestacije je u 17:00 časova kod planinarskog doma na Šibovima. Pored toga, planinarski dom “Šibovi” otvoren je za sve posjetioce 20. i 21.aprila, a smještajni kapacitet doma je 32 osobe. U toku akcije će biti pripremljen kuhani obrok za sve učesnike koji će biti poslužen kod planinarskog doma Šibovi – navedeno je u saopštenju.

Dodaju i to kako su svi učesnici dužni da sa sobom ponesu određene stvari.

-Svi učesnici dužni su sa sobom ponijeti sledeće: ličnu kartu, planinarske cipele, kabanicu ili vodonepropusnu jaknu, 1.5 litru vode, lični set prve pomoći i lijekove ukoliko ih neko koristi. Staza je rekreativnog karaktera i pogodna za šetače, rekreativce i planinare. Utvrđena staza „Banjalučke transverzale“ polazi od tvornice obuće Bema, preko Rajnerovog vrela, Trešnjika, Banj brda(spomenika) spuštajući se ka vrelu Vrućica gdje se prelazi viseći most preko Vrbasa i ulazi u kanjon Suturlije iz kojeg staza nastavlja dalje ka domu na Šibovima. Svi učesnici dužni su se pridržavati uputstava vodiča. O izmjenama odlučuju vodiči na terenu u skladu sa okolnostima i vremenskim prilikama – dodaju organizatori.

Kako ističu, sve informacije zainteresovani mogu da dobiju putem kontakt telefona 065/657-538

-Mole se planinarska društva i organizacije koje odluče da se odazovu na akciju da najave svoj dolazak vodiču PD „Kozara“ na gore navedeni broj telefona ili na mail adresu pdkozara@gmail.com – poručuju organizatori.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka