Vijesti

Dobrotvornog karaktera: „Ženidba“ Narodnog pozorišta Priština 15. aprila u Narodnom pozorištu Republike Srpske

U ponedjeljak, 15. aprila, s početkom u 20:00 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske biće odigrana Gogoljeva predstava „Ženidba“, u režiji Milana Karadžića, u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Povodom 75 godina Narodnog pozorišta Priština i pet godina Zadužbine za Kosovo i Metohiju, Srbsko sabranje Baštionik organizuje gostovanje ovog pozorišta u Republici Srpskoj.

Predstave su dobrotvornog karaktera i biće održane u saradnji sa gradskom administracijom u Banjoj Luci, Laktašima, Prnjavoru i Gradišci.

Jučerašnjoj konferenciji za medije prisustvovali su predstavnici institucija kulture gradova domaćina: direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske, Dijana Grbić, savjetnica gradonačelnika Banje Luke, Mirna Savić Banjac, direktor JU Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši Dalibor Đukić, direktor JU Centar za kulturu Prnjavor Dunja Piljagić, gradski menadžer Gradiške, Bojan Vujinović i predsjednik udruženja Srpskog sabranja Baštionik, Predrag Adamović.

Na svakoj od ovih predstava „Baštionik“ će organizovati prikupljanje priloga za četiri porodice sa Kosova i Metohije. Četiri grada, četiri predstave i pomoć za četiri porodice o čijim konkretnim potrebama su podatke dobili od terenskih saradnika „Baštionika“, HO „Majka devet Jugovića“ i članova ansambla NPP-a. Ulaz na sva četiri izvođenja je, po želji glumaca i svih članova ansambla, besplatan.

Dobrovoljne donacije za porodice Kosova i Metohije mogu biti uplaćene i na žiro-račun (sve informacije na kontakte Baštionika), sa naznakom „pomoć za porodice na KiM“.

Takođe, sav prihod u aprilu ostvaren pozivom na broj 17766 biće upućen ovim porodicama, naveli su iz udruženja Srpsko sabranje „Baštionik“.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka