Ministarstva

Ekonomska škola Banja Luka u korak s vremenom

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić posjetila je danas Ekonomsku školu Banja Luka u kojoj je zahvaljujući sredstvima ovog ministarstva renoviran suteren škole – zamijenjena vanjska stolarija i podovi, izvršena sanacija zidova, te opremljen informatički kabinet, dnevni boravak za učenike i savremeni multimedijalni kabinet za strane jezike.

„Ekonomska škola Banja Luka je zahvaljujući sredstvima Ministarstva i drugih donatora uspjela da u potpunosti renovira i rekonstruiše suteren škole koji je bio ruiniran i neupotrebljiv“, rekla je ministar Natalija Trivić tokom obilaska ovih prostorija zajedno sa direktoricom škole Sonjom Tomaš Miskin pohvalivši napore ove škole da prenamijeni i preuredi sve raspoložive prostore u najboljem interesu učenika.

„Učenici i nastavnici ove škole su dobili potpuno opremljen informatički kabinet u kojem učenici mogu da stiču praktična znanja, te kabinet za strane jezike, jer bez stranih jezika ne možemo mnogo da iskoračimo ni u ekonomskom smislu“, rekla je ministar Natalija Trivić.

Istakla je i veliku važnost stvaranja prostora za dnevni boravak i odmor učenika posebno uzevši u obzir da veliki broj učenika ove škole putuje i sada imaju mogućnost da u veoma stimulativnom okruženju sačekaju prevoz.

„Ekonomska škola ide u korak sa vremenom. Renovirali smo prostorije i kreirali stimulativno okruženje za sve učenike naše škole. Napravili smo novi informatički kabinet, jer smo svjesni da živimo u eri informatike i da su znanja i vještine iz ove oblasti od izuzetnog značaja za naše učenike, dok će kabinet za strane jezike služiti da učenici na savremen način izučavaju francuski, engleski i njemački“, rekla je direktorica škole Sonja Tomaš Mickin.

Učenica četvrtog razreda Ekonomske škole Banja Luka Sara Žarić u ime svih učenika izrazila je zadovoljstvo savremeno opremljenim kabinetima, te kutkom za druženje i odmor. Zahvalila je upravi škole, Ministarstvu i drugim donatorima što su omogućili da učenici dobiju nove kabinete i prostor za odmor i istakla da će svojim ponašanjem i uspjehom opravdati ukazano povjerenje.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izdvojilo je za sanaciju prostora ove škole 33.000 KM.

Preuzeto sa: Ministarstvo prosvjete i kulture