Vijesti

Podrška mladima: Uplaćena prva rata stipendije za studente

Tokom proteklih dana uplaćena je prva stipendija za 265 studeata, koje Grad Banja Luka stipendira u akademskoj 2023/2024. godini.

Kako su naveli u Odjeljenju za društvene djelatnosti, nakon što su okončane sve procedure sa studentima koji su u međuvremenu odustali od gradske stipendije u korist republičke odnosno stipendije Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, pripremljeni su finalni spiskovi te je započela i isplata.

Prema podacima Odjeljenja, Grad će ove godine po osnovu socijalnog statusa stipendirati 176 studenata, po osnovu deficitarnog zanimanja 48 studenata, dok će po osnovu uspjeha na studiju gradsku stipendiju dobijati 55 studenata.

Važno je podsjetiti da su od prošle godine iznosi stipendija uvećeni, te visina studentske stipendije po osnovu socijalnog statusa i uspjeha iznosi 150 KM, dok će studentima za deficitarna zanimanja biti dodijeljena stipendija u visini od 260 KM.

Osim toga Grad ove školske godine stipendira i 1.351 učenika srednjih škola, kojima je isplaćena treća rata stipendije. Učenička stipendija po osnovu socijalnog statusa i uspjeha u školi iznosi 100 KM, dok učenici koji su odabrali neko od deficitarnih zanimanja dobijaju po 170 KM.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka