Događaji

Sedmica francuskog filma

„Sedmica francuskog filma“ od 18. do 22. marta 2024. godine u MSURS.
🟡Francuski institut u BiH i Švajcarska amabasada u BiH u saradnji sa Muzejem savremene umjetnosti Republike Srpske organizuju „Sedmicu francuskog filma“ povodom manifestacije „Međunarodni dan frankofonije“ u periodu od 18. do 22. marta u večernjim terminima od 19 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

🎬 U ponedjeljak, 18. marta u 19.00 časova biće prikazan prvi film pod nazivom „Sve ruke na palubi“ (À l’abordage) je francuska komedija iz 2020. u režiji Gijoma Braka, bila je prikazana na 70. Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu.
🔵Srijeda, 20. mart od 19.00 časova je rezervisana za švajcarsku komediju „Zvuk bubnjeva“ (Tambour battant) priznatog režisera Fransoa Kristofa Marzala.
🟡U petak, 22. marta u 19.00 biće prikazan posljednji film u okviru ove manifestacije a u pitanju je francusko-belgijska animirana komedija iz 2017. „Veliki zli lisac“ (Le grand mechant renard) u režiji Benžamena Renera i Patrika Embera, urađena po stripu „Veliki zli lisac i druge priče“ poznatog strip crtača i animatora Benžamena Renera.

🟡Zemlje članice Međunarodne organizacije frankofonije su 1988. godine izabrale 20. mart kao Međunarodni dan frankofonije i od tada oko 300 miliona frankofona širom svijeta u preko 80 zemalja sa svih 5 kontinenata slavi svoj zajednički jezik. BiH se priključila ovoj velikoj zajednici 2005. godine.
🟠Za sve filmske projekcije ulaz je besplatan.
Filmovi su prilagođeni i prevedeni.
📌 Detaljnije informacije, možete potražiti na internet ili Fejsbuk stranici Francuskog instituta u BiH: www.institutfrancais.ba

Preuzeto sa: Instagram @msurs