Događaji

Besplatan webinar: Kako legalno raditi kao freelancer u BiH?

Želiš postati freelancer ili to već radiš na crno? Legalizuj svoj rad i zarađuj bez brige!

Na našem novom webinaru razgovaramo o zakonskim okvirima freelancing-a u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine.

Naše gošće, Božana Ćorda i Aida Kosović, objasniće sve načine za legalno freelance zaposlenje za građane BiH, uključujući:

  • položaj fizičkog lica, samostalnog preduzetnika ili obrtnika
  • administrativne i finansijske obaveze
  • najpovoljnije opcije za rad.

O predavačima:

Božana je osnivač agencije B Office koja je specijalizovana za pružanje usluga iz domena administracije, office managment-a i podrške samostalnim preduzetnicima. Iza sebe ima 15 godina iskustva, radila je samostalno, radila je sa drugima i za druge. Aktivni je član startap i tech zajednice u Banjoj Luci kroz organizaciju događaja i edukativnih programa za buduće preduzetnike, kao i pisanje članaka u okviru portala starter.ba. Ona je osoba koja voli ljude, voli da dijeli, voli da sluša, da priča i voli da djeluje. Izuzetno cijeni upornost, samostalnost i odlučnost, a to su glavni pokretači svakog preduzetnika.

Aida je pravnik sa višegodišnjim iskustvom u struci. Karijeru je počela u notarijatu, a zatim radila u advokaturi, organima uprave, te u Bosnalijeku na izuzetno odgovornim poslovima. Svi ovi poslovi su joj dali odličan uvid u ulogu koje sva pravna zanimanja imaju u odnosu na firme, te odlučila da pokrene svoj posao u kojem će moći da primjeni sve stečene vještine. Tako je osnovana Agencija Norma Consulting. Norma Consulting se bavi pružanjem pravne podrške firmama koje nemaju zaposlenog pravnika. Na ovaj način osnovana je prva firma u BiH kojoj možete ustupiti sve svoje pravne poslove, na isti način kako se ustupaju finansijski poslovi računovodstvenim agencijama. Ovaj outsourcing pokriva sve oblasti koje su potrebne jednoj firmi od radnih odnosa, ugovora, javnih nabavke, te administrativnih i ostalih pravnih usluga.

I ovog puta učesnicima dijelimo 50 besplatnih Udemy kurseva za početak uspješne freelance karijere!

Pridruži se 5. novembra u 18 časova i pitaj sve što želiš znati o legalnosti freelancing-a u BiH.

Prijave: https://freelancing.ba/besplatan-webinar-kako-legalno-raditi-kao-freelancer-u-bih

Preuzeto sa: hocu.ba