Vijesti

Više od 150 izlagača: Međunarodni sajam turizma u Banjoj Luci od 1. do 3. marta

U Banjoj Luci će od 1. do 3. marta biti održan četvrti po redu Međunarodni sajam turizma, gdje će svoju bogatu ponudu izložiti više od 150 direktnih izlagača – od Švarcvalda, preko Guče i Bosfora pa do Peloponeza, saopštila je Turistička organizacija grada Banje Luke.

Kako navode iz ove organizacije, Banja Luka će ove godine biti epicentar najvećeg događaja u cijeloj Republici Srpskoj i BiH, te da se očekuje više od 600 učesnika.

-Sajamska manifestacija ove godine biće obogaćena nesvakidašnjim događajima, te će svim posjetiocima sajma biti ponuđeni i neviđeni popusti na sve predstavljene destinacije. Sve posjetioce očekuju i mnoga iznenađena poput nagradnih igara, sajamskih popusta, degustacija raznih delicija i slično – kazali su organizatori.

Pored toga ističu kako su sajamski dani ujedno i prilika za umrežavanja brojnih turističkih radnika i destinacija.

Iz TOBL – a isitču kako će ovaj događaj ujedno biti oplemenjen i prezentacijom zajedničkog projekta “Od polja do stola” na štandu učenika Ugostiteljsko-turističke i Poljoprivredne škole i Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma HOREK-a koji će prikazati kulinarsko umijeće, domaće proizvode iz svoje radinosti, uz mogućnost degustacije.

-Dodatno, pečat na degustaciju ponuđenih proizvoda izlagača staviće domaći delikates “Zmijanjski kolač” iz dobro poznate “Kuhinjice” i pokrovitelja Turističke organizacije Republike Srpske – dodaju organizatori.

Međunarodni sajam turizma održava se u organizaciji kompanije “RS Consulting and Trade“ uz institucionalnu podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i grada Banje Luke kao domaćina.

Sajam će trajati tri dana i biće održan dvorani “Centar” u periodu od 10.00 do 18.00 časova, a ulaz je besplatan za sve posjetioce.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka