Edukacija

Poziv na trening “Bezbednost i digitalno doba iz feminističke perspektive”

Alternativni centar za devojke iz Kruševca poziva vas na trening “Bezbednost i digitalno doba iz feminističke perspektive” koji će se održati od 19. do 22. marta 2024. na Zlatiboru.

Ovaj trening je zamišljen kao prostor za razmenu iskustava, mišljenja i znanja kako o pitanjima bezbednosti i privatnosti na internetu, tako i pitanjima razvoja ličnih i/ili organizacijskih strategija za prevazilaženje različitih izazova sa kojima se aktivistkinje suočavaju u svom svakodnevnom životu.

Cilj treninga je povezivanje i jačanje ličnih i organizacionih kapaciteta aktivistkinja u borbi protiv rodno zasnovanog digitalnog nasilja kroz primenu i razumevanje koncepta digitalne i integrisane bezbednosti.

Trening je namenjen:
– aktivistkinjama ženskih organizacija
– aktivistkinjama organizacija za ljudska prava
– omladinskim radnicama
– volonterkama
– novinarkama/blogerkama
– studentkinjama
– koje dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske ili Crne Gore

Prijava na trening traje od 14. do 28. februara u ponoć i vrši se putem popunavanja Google formulara na ovom linku: https://forms.gle/EmXrc6xmGdPrfKJf6

Zbog ograničenih kapaciteta treninga samo izabrane kandidatkinje biće obaveštene putem e-maila/telefona najkasnije do 1. marta 2024.

Organizatorke treninga pokrivaju celokupne troškove smeštaja, ishrane i puta učesnica.

Trening “Bezbednost i digitalno doba iz feminističke perspektive” se realizuje uz podršku Trag fondacije i Equality Fund-a.

Preuzeto sa: hocu.ba