Vijesti

Posvećeni zdravlju žena: I ove godine preventivni pregledi u okviru kampanje „Za život žena“

U okviru kampanje obilježavanja Međunarodnog dana žena, Grad Banja Luka u saradnji sa Domom zdravlja u Banjoj Luci organizovaće različite aktivnosti posvećene brizi o zdravlju žena.

Tako će i ove godine biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sugrađanke, ali i predavanja o značaju preventivnih pregleda.

U ime Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti u JZU Dom zdravlja Banja Luka, doktor Mladen Šukalo kazao je da će prvi put ove godine biti organizovana akcija pod nazivom „Za majku i kćerku“ u okviru koje će biće organizovani preventivni ginekološki pregledi za majke životne dobi iznad 25 godina koje u protekle dvije godine nisu radile PAPA nalaz, dok će za djevočice uzrasta od 11 do 15 godina biti organizovana vakcinacija protiv humanog papiloma virusa.

Dodao je da ova akcija počinje 12. marta i da će na ovaj način i majke i kćerke moći će u jednom danu obaviti ove preventivne usluge.

Sve zainteresovane sugrađanke prijaviti se mogu najkasnije do 29. februara na sljedeći broj telefona: 051/ 247- 346 u terminu od 08.00 do 12.00 časova. Takođe, svoj termin mogu rezervisati i preko timova Porodične medicine.

Osim preventivnih pregleda, tokom mjeseca marta biće organizovana i predavanja za učenike završnih razreda o reproduktivnom zdravlju i polno prenosivim bolestima.

Podsjećamo, povodom obilježavanja Osmog marta – Međunarodnog dana žena u organizaciji nevladinih organizacija uz podršku Grada Banje Luke tokom cijelog marta pripremljen je niz događaja posvećenih zdravlju žena, borbi protiv nasilja nad ženama, ali i ekonomskom osnaživanju žena.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka