Vijesti

U Banskom dvoru: Šesta po redu radionica za mlade pijaniste „Viva la musica“

U Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor 10. i 11. februara biće održana majstorska šesta radionica za mlade pijaniste osnovnih i srednjih muzičkih škola pod nazivom „Viva la musica“.

-Radionicu će, kao i do sada, voditi banjalučka pijanistkinja i muzički pedagog Jasna Đurović. Cilj radionice je omogućiti mladim pijanistima razvoj tehnike i interpretacije, te ukazati na načine vježbanja koji daju bolje rezultate. Svaki polaznik će imati 1 ili 2 individualna časa, u zavisnosti broja prijavljenih – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako se polaznici mogu prijaviti putem i-mejla jasna74.jd@gmail.com od 5. do 9. februara.

-Privilegiju da učestvuju u ovoj besplatnoj radionici dobiće prvih 15 zainteresovanih i prijavljenih polaznika koji su u prijavi na navedenu mejl adresu dužni dostaviti kratku biografiju i kontakt telefon.Polaznici koji budu izabrani trebaju pripremiti jedno ili više djela iz klavirske literature – dodaju iz Banskog dvora.

Radionic će biti održana u Vijećnici Banskog dvora, a o preciznim terminima i satnici svi prijavljeni će biti blagovremeno obavješteni.

-Završni koncert i dodjela diploma biće održan 11. februara u 18.00 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, a na konceru će nastupiti najtalentovaniji i najuspješniji polaznici – poručuju iz Banskog dvora.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka