Vijesti

Obavještenje za dobrovoljne davaoce krvi, koji ostvaruju pravo na besplatnu godišnju parking kartu

Grad Banja Luka obavještava dobrovoljne davaoce krvi, koji ostvaruju pravo na besplatnu godišnju parking kartu – da će u narednom periodu biti obaviješteni o načinu preuzimanja karte.

Informacija o dobrovoljnim davaocima krvi sa područja grada Banje Luke zatražena je od Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske i na osnovu tih podataka biće pripremljene besplatne parking karte.

Ova nova mjera podrške, koju je gradonačelnik Draško Stanivuković najavio juče, odnosi se na sve dobrovoljne davaoce krvi koji su krv donirali preko 30 puta. Njima će Grad Banja Luka pokloniti besplatnu godišnju kartu za parkiranje u iznosu od 1.000 KM.

– Pozitivno sam iznenađen činjenicom da je više stotina ljudi na ovaj način iskazalo svoju humanost i da su svojim malim gestom spasili mnogo života. Takođe, kreiraćemo mjere podrške i za dobrovoljne davaoce koji su krv dali preko 20 puta, a kojih je preko hiljadu u našem gradu. Na ovaj način želimo da podstaknemo naše sugrađane da se uključe u humanu misiju i daruju kapi koje život znače – poručio je gradonačelnik.

Napominjemo da će besplatnu parking kartu dobiti i oni dobrovoljni davaoci krvi, koji su krv dali preko 30 puta, ali više nisu aktvni davaoci iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka