Vijesti

Održan I modul obuke za omladinske radnike/ce

U periodu od 26 do 29. 1. 2024. godine u Banjoj Luci uspješno smo realizovali I modul obuke za omladinke radnike/ce. Obuka se realizuje u okviru projekta PROFOS – Profesionalizacija omladinskog sektora kreiranjem održivog kurikuluma.

U prethodnom periodu izrađen je kurikulum koji pokriva 4 važne oblasti za edukaciju omladinskih radnika, a čije pilotiranje je krenulo proteklog vikenda.

Prvi modul je bio posvećen oblasti Omladinski rad, Aktivizam i Volonterizam, a okupio je 21 mladu osobu iz 12 različitih lokalnih zajednica (Banja Luka, Laktaši, Prnjavor, Srbac, Istočno Sarajevo, Bijeljina, Višegrad, Zvornik, Brod, Novi Grad, Kotor Varoš, Mrkonjić Grad). Ovaj modul vodio je prof.dr. Ismet Sejfija, koji je za potrebe izrade kurikuluma i kreirao pomenutu oblast.

Učesnici su u sklopu prvog modula, imali priliku da posjete i Omladinski centar Zdravo da ste u Banjoj Luci i uz predavanje Branislava Ristića, omladinskog radnika sa značajnim iskustvom, nauče nešto više o praktičnom djelovanju i aktivnostima omladinskog centra, kao i aktivizmu i volonterizmu u lokalnoj zajednici.

Prvi modul je protekao u interaktivnom duhu, na način da je predavač prof.dr.Ismet Sejfija zanimljivim i korisnim predavanjima podstakao učesnike na aktivnu diskusiju, uključivanje i razmišljanje.

Pilotiranjem ovog kurikuluma dajemo značajan pomak u profesionaizaciji omladinskog sektora i upoznavanju javnosti sa značajem prepoznavanja i priznavanja kreiranog kurikuluma za obuku omladinskih radnika/ca.
Dok sabiramo utiske sa prvog modula, krećemo sa pripremama za drugi, a našim učesnicima i predavačima se zahvaljujemo.

Profesionalizacija omladinskog rada – investicija za budućnost!

Preuzeto sa: pm.rs.ba