Korisno

5 načina kako da se motivišete: Jednostavna rešenja da poboljšate samopouzdanje, energiju i koncentraciju

Prema stručnjacima ovih 5 načina će vam pomoći da se motivišete i da se izborite sa pasivnošću.

Ako trenutno osećate zastoj, niste jedini. Što ste veći lider, više morate da se motivišete. Ponekad se desi da se umorimo od dinamičnog tempa života, obaveza i stresa i utonemo u pasivno raspoloženje. Prema stručnjacima ovih 5 stvari mogu da vam pomognu da se motivišete.

1) Odvojite malo vremena za sebe

Možda ste umorni. Pre nego što povećate brzinu, uverite se da ste uradili dovoljno. Naspavajte se, uzmite dan ili dva odmora (možda nedelju ili dve), i posebno uradite nešto zabavno. Pogledajte da li vam to pomaže da povratite entuzijazam.

2) Razmrdajte rutinu

Rutine su izuzetno korisne kao način da vam pomognu da stvari obavite automatski. Problem je što se ponekad sjajna rutina možeda se pretvoriti u kolotečinu. Ponekad je najbolji način da se motivišete, tako što ćete da se izvučete iz tog svakodnevnice.

Uključite muziku za ples. Idite u šetnju usred dana. Pozovite prijatelja radije nego da zaronite u svoju kompjuter, poručuju sa sajta Forbes. Raznolikost je začin života, a začin može pokrenuti motivaciju.

3) Radite na nečem drugom

Možda udarate glavom o zid pokušavajući da radite na budžetu, ili da prođete kroz svoju listu, a jednostavno nemate uslova za to.  Ako nešto uradite, osećaćete se bolje. Tako da pređite na drugu stvar, ako vam prva ne ide. Dozvolite sebi da uradite ono za šta trenutno imate energije.

4) Proslavite male pobede

Nešto što će vas sigurno motivisati je napredak. Napredak može imati različite vrste oblika, uključujući i veoma malu pobedu. Niste motivisani da započnete projekat? Samo napravite listu radnji koje se odnose na to. Uradite jednu jednostavnu stvar i precrtajte je sa svoje liste. Svaki dan odradite više sitnih zadataka, to će vam dati samopouzdanje i lepše ćete se osećati.

5) Izbegavajte ometanja

Ovaj predlog se ne odnosi na to da ostanete fokusirani. Ovde se čak i ne radi o odlaganju, što je očigledno deo motivacione slagalice. Ali promena konteksta, gledanje društvenih medija, pisanje e-pošte, jednostavno nije motivirajuće. Ako ćete da se odmorite, odmorite se. Ako idete na posao, radite. Ali nemojte trošiti energiju na manje bitne stvari.

Preuzeto sa: SENSA