Vijesti

Za građane i ZEV-ove: Radionica posvećena energetskoj efikasnosti u stambenom sektoru

Nadovezujući se na projektne aktivnosti vezane za realizaciju finansijskih mehanizama u okviru projekta „Dekarbonizacija stambenog sektora“ (Residential), a u sklopu energetskih dana, Grad Banja Luka zajedno sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u BiH organizuje informativnu radionicu posvećenu energetskoj efikasnosti u stambenom sektoru, namijenjenu građanima, zajednicama etažnih vlasnika, te potencijalno zainteresovanim privrednicima.

Radionica će biti održana 31. januara sa početkom u 13:30 časova u Društvenom centru u MZ Rosulje (Park „Mladen Stojanović“).

Cilj ove radionice jeste podizanje svijesti građana o značaju energetske efikasnosti, smanjenja emisije štetnih gasova, kao i o cijelom nizu pozitivnih efekata na društvo koje sa sobom donose inicijative i investicije uložene u održivi razvoj.

Eksperti i članovi UNDP tima, a uz podršku članova lokalne uprave koji su učestvovali u razvoju finansijskih mehanizama, građanima će da približe temu energetske fikasnosti u stambenom sektoru kroz prezentaciju i otvorenu diskusiju i na taj način aktivno učestvuju u podizanju svijesti o značaju ovih pitanja.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka