Ostalo

Prijavite se za OIST istraživačko stažiranje u Japanu

OIST Graduate School nudi najboljim studentima dodiplomskih i magistarskih studija, program plaćenog istraživačkog stažiranja u Japanu u oblastima STEM-a u trajanju od 2 do 6 mjeseci. Pored samog programa, pripravnicima se nudi i mnogo drugih benefita.

OBLAST: STEM

OPIS: OIST Graduate School nudi mogućnosti za obrazovanje i istraživanje kroz svoj istraživački pripravnički program u oblastima STEM-a. Trajanje prakse je u pravilu od 2 do 6 mjeseci. Ova kratkoročna praksa studentima daje priliku da steknu iskustvo u određenoj laboratoriji ili da nauče određenu tehniku. Stažisti će raditi pod vodstvom profesora i doprinositi istraživačkim aktivnostima OIST-a.

Stažiranje može početi i završiti u bilo koje vrijeme u toku godine, sa dva perioda prijave.

Program stražiranja je potpuno finansiran. Podrazmijeva:

Pripravnički dodatak
2400 JPY po radnom danu (neoporezivo i vikendi isključeni)
Naknada za prijevoz na posao
Propusnica OIST Shuttle Bus
Putni troškovi
Jedna direktna povratna avionska karta (datum putovanja bit će najbliži datumu termina smještaja)
Smještaj
Namješten stan u ili izvan kampusa
OIST će takođe pomoći u dobijanju viza, postupcima osiguranja i lokalnoj registraciji. To će biti osigurano samo za studente. Dakle, ovo se ne odnosi na izdržavana lica i članove porodice studenta

USLOVI: Pravo na apliciranje podrazumijeva sledeće preduslove:

Da su zainteresovani koji apliciraju međunarodni kandidati;
Najbolji studenti koji su u posljednje 2 godine dodiplomskih ili magistarskih programa na sveučilištima, koledžima, nižim koledžima i strukovnim školama u Japanu ili inostranstvu, ili diplomce takvih institucija. Trenutno upisani studenti moraju imati odobrenje matične ustanove. Akademsko obrazovanje kandidata mora odgovarati njihovoj željenoj jedinici domaćinu na OIST-u;
Istraživači pripravnici koji pripadaju japanskom sveučilištu/instituciji moraju se pripremiti i ponijeti vlastita osiguranja kada budu primljeni u OIST istraživački pripravnički program. Prihvatljiva osiguranja su kombinacija Gakkensai i Gakkenbai ili druga osiguranja sa sličnim pokrićem.

NAČIN PRIJAVE: Da biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU: 15.04.2024.

Detaljnije na: https://admissions.oist.jp/oist-research-internship-program-description

Preuzeto sa: mladiinfo.me