Edukacija

GOOD školica: „Govor mržnje na internetu i alati za rad s mladima“

Vraćamo se s novim edukacijama u sklopu GOOD školice!

Sloboda izražavanja je jedno od najvažnijih demokratskih prava, no nije neograničena i bezuvjetna – sprječavanje govora mržnje i stigmatizacije pojedinih društvenih skupina jedan je od rijetkih opravdanih razloga za ograničavanje slobode javnog izražavanja.

Govor mržnje podrazumijeva sve oblike izražavanja kojima se šire, raspiruju, potiču ili opravdavaju rasna mržnja, ksenofobija, antisemitizam ili drugi oblici mržnje temeljeni na netoleranciji i kao pojava je u porastu, naročito među mladima.

Bilo da ste osoba koja radi s mladima, nastavnik/ica, edukator/ica, stručni suradnik/ica, student/ica, aktivist/ica, volonter/ka ili zaposlen/a u organizaciji civilnog društva ili jednostavno netko kome je stalo do stvaranja pozitivnih promjena, cilj ove radionice je upoznati vas s govorom mržnje i dati vam alate s kojima možete raditi s mladima i aktivno ih uključiti u suzbijanje govora mržnje.
Nakon edukacije sudionici će:

  • Znati reagirati na govor mržnje i znati prepoznati govor mržnje
  • Znati nabrojati digitalne alate za suzbijanje govora mržnje
  • Biti osnaženi reagirati i uključivati se u projekte koji se tiču suzbijanja govora mržnje

Edukacija će se održati u srijedu 24.1.2024. od 15:00h do 17:00h na Zoom platformi a provest će ju Sara Sinčić, predstavnica Kuće ljudskih prava.

Svim prijavljenima ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (24.1.). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do utorka 23.1. do podne na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeadyx3dRoGd1qNWpTvLpPX8QzBFfA5V5pySL5vFwvZPu46MQ/viewform

Preuzeto sa: Facebook Građanski odgoj i obrazovanje